Sol Memedeki Ağrı

Sol Memedeki Ağrı

Meme ağrısı kadınlarda daha sık karşılaşılan bir problemdir. Her yaş grubundan kadında görülebilir. Sıkça karşılaşılan meme ağrısı her iki memede olabileceği gibi tek memede gerçekleşebilir.

Tek bir meme ağrısı bulunmadığı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Önemli olan hangi meme ağrınıza sahip olduğunuza karar verebilmek ve buna göre bir tedavi yöntemi seçmek. Uzun süreli geçmeyen meme ağrılarında mutlaka uzman bir doktora başvurunuz.

  • Adet düzeni ile ilgili ( siklik) ağrılar : Bu ağrılar her kadının dönemsel olarak yaşayabileceği bir ağrıdır. Genellikle adet döneminden önceki hafta ortaya çıkar ve yaklaşık olarak adet başlayana kadar devam eder. Adet ile birlikte devam ettiği zamanlarda ağrıda azalma gözlenir.
  • Adet düzeni ile ilgili olmayan (asiklik) ağrılar : Bu ağrılar genellikle adet döneminin her evresinde devam eder. Adet başlamayan başlar. Ağrı azalmadan adet sonuna kadar devam eder.
  • Travmaya bağlı ağrılar : Bu ağrılar genellikle bir çarpma vurmaya bağlı olarak ortaya çıkan ağrılardır. Hafif seyredeceği gibi ciddi boyutlarda da seyredebilir.
  • Tümör ve kistlerden kaynaklı ağrılar : Bu tarz ağrılar genellikle sessiz seyreden ağrılardır. Tümörün boyutuna göre ağrı boyutunda artma veya azalma gözlenebilir.

Sol memedeki ağrı kadınlarda çok sık karşılaşılan bir problemdir. Son yıllarda göğüs ağrısının meme kanseri habercisi olması kadınların meme ağrısından daha da korkmasına sebep olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki sol meme ağrısı kanser dışında birçok rahatsızlığın belirtisi olabilir. Yukarıda anlatılan ağrı türleri sadece sol memede de görülebilir.

Tüm bunların dışında sol memede ağrı akla mutlaka kalple alakalı bir problem olabileceğini getirmelidir. Çoğu zaman kalp ağrısı sol göğüse etki edebilir.

Uzun süreli geçmeyen sol meme ya da her iki memenizde gerçekleşen ağrılarda özellikle ilk yapmanız gereken el ile kendi kendinizi fiziksel olarak muayene etmelisiniz. Elinize bir kitle gelmesi durumunda hiç zaman kaybetmeden uzman bir doktora giderek mamografi çektiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ