Turşu Neden Köpürür?

Turşu Neden Köpürür?

Sofraların en çok sevilen ürünlerinden birisi olan turşu neden köpürür ve köpürmesi nasıl önlenir öğrenerek turşularınızı çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Turşu genellikle çoğu kişinin günlük olarak tükettiği bir üründür. Çeşitli sebzelerle yapılabilen turşuyu meyveler ile de yapabilmek mümkündür.

Turşunun çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Turşu satın almak için çok fazla seçenek bulunmaktadır. Kişilerin zevkine göre seçebileceği turşuları büyük market zincirlerinde ya da bakkallarda bulması mümkündür. Turşuları satın alarak yemeklerinizin yanında alternatif bir ürün olarak tüketebilirsiniz.

En çok tüketilen ve sevilen turşu türleri arasında salatalık turşusu, biber turşusu, lahana turşusu gibi turşu türleri yer almaktadır. Bu turşuları hazır almak istemeyen kişilerin hepsini evinde yapması mümkündür.

Turşu Köpürmesi Ne Anlama Gelir?

Turşu evde yapıldıktan sonra küçük, büyük kavanozlara konularak kapalı, kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Turşu yapmak oldukça basit işlemlerle yapıldığı için her kadının evde turşu yapması mümkündür. Turşu yapıldıktan sonra belirli bir süre tüketilmemelidir. Turşunun tam olarak olması için epey uzun bir süre gereklidir. Bu süre sonunda ise turşu tüketilmeye başlanabilir.

Turşunun muhafaza edildiği yere çok dikkat edilmelidir. Kesinlikle güneş görmeyen, kuru bir yerde saklanmasına önem verilmelidir. Kapalı yerlerde kavanoz içinde saklanan turşuların bir zaman sonra üzerinde ufak köpürme olduğu görülebilir. Bu köpürme şeklinde görülen tabaka zararlı değildir ve turşunun fazla beklemesinden dolayı oluşmuştur. Bu köpüren alanın kaşık yardımı ile alınması ve turşunun üzerine hafif bir biçimde zeytinyağı dökülmesi turşunun bir daha köpürmesini önleyecek bir etken olacaktır.

Turşu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nerelerdir?

Turşu yapılması basit bir yiyecek olsa da yine de bazı unsurlara dikkat etmek çok daha lezzetli, kıvamlı bir turşu elde etmenize yardımcı olacaktır. Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar aşağıda yer almaktadır:

  • Turşu yaparken öncelikle iyi bir malzeme seçimi yapmanız gereklidir. Neyin turşusunu yapacaksanız eğer o ürünün en uygun olananı almanız gereklidir. Salatalık turşusu yapacak kişilerin bunun için ufak, turşuya uygun salatalık satın alması gerekmektedir.
  • Seçilecek malzemelere karar verildikten sonra turşunun saklanacağı kavanozlar seçilmelidir. Turşu kavanozlarının büyük olması daha iyi bir tat elde edilmesinde etkili olacaktır. Bunun yanı sıra kavanozların kesinlikle cam olmasına da dikkat edilmeli ve hava almayacak bir kap seçimi yapılmalıdır.
  • Turşu yaparken en iyi sirke seçilmeli, turşu uzun süre olması için bekletilmeli ve kuru, serin yerde muhafaza edilmesine özen gösterilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ