Tüylenen Kaban Nasıl Temizlenir?

Tüylenen Kaban Nasıl Temizlenir?

Sonbaharın sonlarından itibaren sıklıkla kullanmaya başladığımız kabanlarımızla yaşadığımız en büyük sorunlardan biri tüylenme. Tüylenen kabanları temizlemek için kullanılabilecek birkaç farklı yöntem vardır.

1-)Jiletle

Tüylenen kabanı temizlemek için jilet kullanılabilir. Bu yöntemde, ilk olarak temizleyecek olduğunuz kıyafeti düz bir zemine serin. Ütü masası bunun için uygun bir zemin. Jileti eğik bir açı ile hafifçe kıyafete sürtün. Bu sürtme işlemini hem kendi sağlığınıza hem de kıyafetinize zarar vermemeye özen göstererek birkaç sefer yapın. Sonrasında kabanınız ilk günkü gibi olur.

2-)Koli Bandı

Tüylenen kabanı temizlerken kullanılan yaygın yöntemlerden biri koli bandı kullanmaktır. Tüylerin topaklaşmaya ve tiftiklenmeye başlamadığı durumlarda etkili olan bir yöntemdir. Yöntemi, kabanınızın yüzeyi üzerine koli bandı yapıştırıp çekerek uygulamanız gerekir. Bu işlemi birkaç sefer uyguladıktan sonra tüylerin büyük bir bölümü bantta kalır. Koli bandının ucunu etrafında tam tur atıp tekrar üzerine yapıştırarak kabanınıza daha kolay yapıştırabilirsiniz.

3-)Tüy Toplama Rulosu ve Topuk Taşıyla

Tüylenen kabanı temizlerken kullanılabilecek başka bir yöntem ise tüy toplama rulosu ve topuk taşı kullanmak olacaktır. Kabanınızı düz bir zemine yatırın. Daha sonra tüy toplama rulosu ile kaban üzerindeki tüyleri toplayın. Bunu yaparak fazla tüylerden kurtulun. Daha sonra topuk taşını, kabanın üzerinde tüylenmiş olan kısımlara sürtün. Kabanın iç kısmındaki tüylenme durumu içinde aynı işlemi uygulayın. Topuk taşıyla işiniz bittikten sonra tekrar tüy toplama rulosu kullanın. Bunun nedeni ise görünmeyen ufak tefek tüylenmeleri de gidermektir. Bu yöntemin sonunda kabanınızın tıpkı alındığı zamanki haline geldiğini göreceksiniz.

4-)Tüy Temizleme Aleti

Tüylenen kabanı temizlemek için teknolojik aletlerden de faydalanılabilir. Bu aletler genellikle bir veya iki adet kalem pil ile çalışan, boyutları değişkenlik gösterebilen ve de kolayca bulabileceğiniz aletlerdir. Öncelikle kabanınızı sert ve düz bir zemine koyun. Sonra aleti çalıştırıp kabanın tüylenen kısımları üzerinde hafifçe bastırarak gezdirin. Uygulamanın sonunda kabanınızın tüylerinden arındığını göreceksiniz.

5-Kıyafet Fırçası

Tüylenen kabanları temizlemek için kıyafet fırçası da kullanabilirsiniz. Kabanınızdaki tüyler topaklaşmaya başladıktan sonra topaklaşmış olan ipçikleri toparlayın. Daha sonra bir kıyafet fırçası ile kabanınızı iyice fırçalayın. İşlemin sonunda tüylenen kabanınız temizlenmiş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ