Viskon Kumaş Yazlık mı Kışlık mı?

Viskon Kumaş Yazlık mı Kışlık mı?

Viskon kumaş yazlık mı kışlık mı merak edilen sorulardan birisidir. Viskon kumaşlar günümüzde çok tercih edilen kumaş türlerinin başında gelir. Viskon kumaş türü ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi ise yaz ayına mı yoksa kış ayına mı daha uygun olduğudur. Viskon kumaşlar yapısı ve özellikleri nedeniyle en çok yazın daha çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer almaktadır.

Nem tutma özelliği olan viskon kumaşların en önemli özelliklerinden birisi de parlak yapısıdır. Bu özelliği nedeniyle yazın günlük giysilerin yapımında kullanılan viskon kumaşlar ayrıca bebek kıyafetlerinin yapımında da çok tercih edilir. Viskon kumaşlar kayın ağacından üretilir ve doğal kumaş türlerinden birisidir.

Yazın Hangi Tür Kumaşlar Tercih Edilmeli?

Yaz ve kış aylarında hava değişimleri ile birlikte kişinin gündelik hayatında da değişimler meydana gelir. Bu değişimlerden birisi de günlük tercih edilen giysi ve aksesuarlardır. Yazın havanın sıcaklığının ve nemin artması ile birlikte kişiler daha yaza uygun, rahatlatıcı ve nem tutan giysilere yönelirler. İnce gömlekler, kolları açık bluzlar, basit kumaştan üretilmiş tişörtler, mini etekler en çok yaz mevsimlerinde tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Yaz aylarında giysi tercihi kadar giysinin hangi kumaştan yapıldığı da büyük bir öneme sahiptir. Yazın tercih edilecek olan kıyafet ısıya ve ışığa karşı dayanıklı olmasının yanı sıra ter karşı da dayanıklı bir yapıya sahip olmalıdır.

Yazın giyilmesi uygun olan kumaş türleri arasında viskon kumaşlar, yüzde yüz pamuklu kumaşlar, şile bezi denilen ve poplin gibi kumaş türleri yer almaktadır. Neme karşı çok dayanıklı olan yüzde yüz pamuklu olan kumaşların yanı sıra ince ve iç göstermeyen yapısı ile poplin kumaşlar da yazın çok tercih edilebilmektedir.

Kışın Hangi Tür Kumaşlar Tercih Edilmeli?

Yaz ayları kadar kış aylarında da giyim kuşam çok önemlidir. Kış aylarında en çok tercih edilen kumaş türü kuşkusuz yünlü kumaşlardır. Yünlü kumaştan üretilmiş kazak, pantolon, eldiven, atkı ve çok daha fazla ürün kış aylarına dayanıklı yapısı ile çok tercih edilebilmektedir. Yünlü tercih edilecek kumaşların mutlaka yüzde yüz özelliği olmasına ise çok dikkat edilmelidir.

Kış aylarında tercih edilmesi gereken kumaş türleri arasında dokuma kumaşlar da ilk sırada yer alır. Sıcak tutan yapısı ile dikkat çeken dokuma kumaş türleri hava alan yapısı ile de teri önlemekte, pratik ve temiz bir kullanım şekli sunmaktadır. Kışın tercih edilecek kumaşın sıcak tutması kadar hava geçirgen yapısının olmasına da mutlaka dikkat edilmeli ve uygun bir seçim yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ