Yanakta Morarma

Yanakta Morarma

Yanakta morarma normal şartlarda gerçekleşen bir olay değildir. Cildimizde meydana gelen morarmalar genellikle çarpma ve vurma halinde oluşmaktadır. Kendiliğinden oluşan, bazen hafif vurma ve çarpma ile dahi hemen moraran cilt normal olarak karşılanmaz.

Ciltte kendiliğinden meydana gelen morarma bazı ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Kan dolaşımı doğası gereği pıhtılaşmayı engelleyen damar içinde akıcılığı sağlayan bir yapıya sahiptir. Bu yapı o kadar özel dizayn edilmiştir ki herhangi bir yaralanma sonucunda ise pıhtılaşma faktörleri devreye girerek akıcı olan kan yaralanma bölgesinde pıhtılaşmaktadır.

Cildimizde meydana gelen morarma özellikle pıhtılaşma faktörlerinde meydana gelen bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Pıhtılaşma rahatsızlıkları kemik iliğinde meydana gelen bir depresyonun belirtisi olabilir. Lösemi ve bazı kanser türlerinin ilk evrelerinde ciltte meydana gelen morarmalar hastalığın ilk evresine kan yapısında meydana gelen bozukluğa işaret etmektedir.

Yanakta morarma kanda meydana gelen rahatsızlıklardan oluşabileceği gibi bazı diş problemlerinden dolayı da meydana gelebilmektedir. Özellikle 20’lik diş çıkartılırken yanakta morarma meydana gelmesi çok normal bir olaydır.

Aynı zamanda uzun süreli ilaç kullanan kişilerde özellikle pıhtılaşmayı kolaylaştırıcı ilaçların kullanımı ufak darbelerde dahi morarmaya sebep olabilmektedir. Sürekli ağrı kesici kullanan kişilerde (aspirin vb.) bacaklarda morarmalar çok sık meydana gelmektedir.

Yanakta Morarma Tedavisi

Yanakta morarma genellikle çarpma, vurma sonucunda ya da bazı hastalıklar sonucunda meydana gelmektedir. Oluşan morluk bir anda oluşur ancak geçmesi biraz zaman alır. Genellikle 2-3 hafta süren morartılar önce yeşil ve sarı renge dönerek kaybolur.

Yanakta morarma oluşumu görsel olarak rahatsız edici olabilir. Morarmanın çabuk geçmesi için kişiler heparin içeren pomatlar kullanabilir. Heparin oluşan morluğun çok çabuk geçmesini sağlamaktadır.

Morarmaların geçmesi için bitkisel yöntemlerden de yararlanılır. Özellikle biberiye yağını kullanabilirsiniz. Biberiye yağı birkaç saat içerisinde etki etmeye başlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ