Yanık Tencere Nasıl Temizlenir?

Yanık Tencere Nasıl Temizlenir?

Bazen acele yapılan yemeklerde ya da yemek yapılırken başka işlerle uğraşmak sonucunda yemeği yakabiliriz. Yemeğin yanması ne yazık ki tek sorun değildir. Asıl sorun yemek tenceresinin yanması olmaktadır.

Yanık tencere temizliği zahmetli ve zaman alıcıdır. Yemek yanıklarının çıkarılması bazen bulaşık makineleri ile ne yazık ki mümkün olamaz. Peki yanık tencere nasıl temizlenir?

Yanık tencerelerin temizliği için evde uygulayacağınız birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktaları aşağıdan ayrıntılı bir şekilde okuyarak uygulayabilirsiniz.

1-)Yanık Tencereyi Hemen Suya Tutun

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi tencere yandığı zaman bir köşeye bırakılarak soğuması beklenir. Ancak bu aşamada tenceredeki yanan yağlar ve yemek kalıntıları tencereye daha fazla işler ve çıkarılması neredeyse imkansız bir hal alır.

Bu sebeple öncelikli olarak yapmanız gereken tencere içerisindeki yanık yemek kalıntılarını ayırın. Ardından yumuşak bir spatül ile tencereye zarar vermeden yanık kalıntılarını kazımaya çalışın. Bu işlemi çok ayrıntılı yapmanıza gerek yok sadece bir sonraki aşamayı kolaylaştırmaya çalışın.

Bu işlemin ardından ılık su ilave ederek birkaç defa tencereyi boşaltın. Ardından sıcak su koyarak tencereyi bir süre bu şekilde bekletin.

Bu aşamada sıcak su konulduktan sonra tencereye bol miktarda deterjan ilave edin ve birkaç saat bekletmek üzere tencereyi kenara kaldırın.

2-)Karbonat Kullanın

Karbonat,  yanık tencerelerin temizlenmesinde özellikle yanık yağlardan kaynaklı lekelerin çıkarılmasında çok tercih edilen ve etkili olan bir maddedir.

Burada yapmanız gereken yanık tencere içerisine yaklaşık olarak bir su bardağı karbonat ilave edin ve bu karbonat ile tencereye fazla zarar vermeden ovalama işlemi yapın. Bu işlem sayesinde oluşan yanık izlerinin çok daha hızlı ve kolay çıktığını göreceksiniz.

Bu işlemi ikinci bir alternatif olarak şu şekilde uygulayabilirsiniz. Tencere içerisine karbonatı koyunuz. Üzerine bol miktarda sıcak su koyun ve tencerenin ağzını kapayınız. Bu şekilde tencereyi 2-3 saat bekletin ardından bol su ile yıkayınız.

3-)Sirke Kullanın

Sirke, parlatıcı ve leke çıkarıcı özelliğinden dolayı evlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Burada sirkeyi kaba yağ ve yanık kalıntılarını çıkardıktan sonra kullanmanızı tavsiye ederiz. Bir çay bardağı sirkeyi yanık tencere içerisine dökün, üzerine ılık su ilave edin ve bir süre bekleyin. Bu işlemden sonra yanık ve yağ lekeleri çok daha kolay çıkmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ