Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Saçlar üzerinde canlandırıcı, beslendirici ve onarıcı etkisi olan zeytinyağı ile saç maskesi yapmak mümkündür. Temiz ve ılık suyla yıkanmış saça zeytinyağı direkt olarak uygulanabilir. Zeytinyağı başlı başına saçları güçlendirici etkidedir. Ancak yumurta ya da çeşitli aromatik yağlar ile de birlikte kullanılabilmektedir.

Zeytinyağı Saça Faydaları Nelerdir?

  • saça parlaklık verir
  • saçı besleyicidir
  • saçlar üzerinde onarıcı ve güçlendirici etkiye sahiptir

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağı maskesi yumurta ile karıştırılarak uygulanabildiği gibi çeşitli aromatik yağlar(hint yağı, badem yağı vs..) ile birlikte de yapılabilmektedir. Farklı şekillerde hazırlanabilen zeytinyağlı saç maskeleri yöntemlerini sizler için araştırdık.

Zeytinyağlı Saç Bakım Maskesi

Önceden hazır edilen 1 adet yumurtayı kaseye kırın ve zeytinyağı ile birlikte iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi saç diplerinize doğru uygulayın, iyice yedirin. Ardından saç bonesi takarak, yaklaşık 1 saat boyunca bekledikten sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayın. Saç tellerinizin arasında zeytinyağı kalmamasına dikkat edin, iyice temizleyin. Karışımı 1 ay boyunca her hafta(önerilen: haftada 1 kez) uygulayarak, kısa zaman içerisinde saçlarınızdaki olumlu değişimi görebilirsiniz. Uygulanan maske sayesinde saçlar güçlenir ve parlaklık kazanır.

Aromatik Yağlar İle Zeytinyağı Maskesi

  • zeytinyağı
  • hint yağı
  • hardal yağı

Yukarıda belirtilen tüm malzemelerden birer çorba kaşığı hazır edin. Tüm bu malzemeleri cezve içerisine koyun ve ısıtın. Karışım ılıdıktan sonra saç diplerinize yedirmeye başlayın. Maskeyi uyguladıktan birkaç saat sonra ise saçlarınızı temizleyebilirsiniz. Bu maskeyi haftada sadece 1 kere uygulayarak, daha güçlü ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.

NOT: Zeytinyağı maskesi içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa, başka karışım kürleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ