Android Telefona Format Nasıl Atılır?

Android Telefona Format Nasıl Atılır?

Android, linux(unix) tabanlı mobil cihaz işletim sistemidir. Günümüzde bir çok kişinin tercih ettiği akıllı telefonların(smart phone) işletim sisteminin android olduğu görülür. Piyasada ilk olarak samsung cihazlarda kullanılmaya başlanan android işletim sistemi, son günlerde bir çok telefon üreticisinin uygulamalarının yürütüldüğü platform haline gelmiştir.

Kimi zaman android yüklü cihazın yavaş çalışmasından veya sisteminin tam anlamıyla düzgün çalışmamasından ötürü format atma ihtiyacı duyulabilir. Bilgisayara format atma işlemi yapıldığı gibi günümüzde akıllı telefonlarda da aynı işlem uygulanabilmektedir.

Android işletim sistemine sahip cep telefonunuza format attıktan sonra, cihaz ilk günkü haline dönecektir. Telefondaki kayıtlı numaralar, resimler, müzikler ve bilimum dosyalar silinir. Bu yüzden format atma işleminden önce tüm yedeklerin alınması, arşivlerin yok olmaması için oldukça önemlidir.

Samsung Android Telefonlara Format Atmak

1)Öncelikle Yedekleme İşlemi Yapın!

yedekleme

Format attıktan sonra android yüklü telefonunuzda bulunan tüm veriler(rehber, resim, müzik vs.) ve dosyalar silinecektir. Önemli bilgilerinizin yok olmasını önlemek ve dosyalardan olmamak adına, format atmadan önce yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ara kablo yardımıyla telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve tüm dosyalarınızı bilgisayara kopyalayın. Dosyaları güvence altına aldıktan sonra rehberdeki numaraları kaybetmemek için, cihazdaki kayıtlı numaraların tamamını sim(ing açılımı: Subscriber Identity Module ) kartınıza aktarın.

2)Telefonunuzu Kapatın ve Format İşlemine Başlayın

boot

 

Android işletim sistemine sahip telefonunuzu ilk olarak kapatın(telefon açık durumdaysa). Ardından samsung cihazdaki orta tuşa basılı tutup, aynı zamanda telefondaki açma/kapama yani power tuşuna ve ses açma tuşuna basın. Tüm bu tuşlara, telefon açılana dek basmaya devam edin. Telefon açıldıktan sonra karşınıza çıkacak seçeneklerden, ses açma tuşu yardımıyla aşağıya inerek “wipe data/factory reset” seçeneğine gelin ve power tuşuna basarak seçin. Ve son olarak karşınıza çıkan ekranda “delete all user data” seçeneğinin üstüne gelin, güç tuşuna basın.

3)Cihazınız Artık Hazır

samsung

2. adım ile birlikte android format atma işlemini bitirmiştik. Formatın ardından samsung telefonunuz açıldıktan sonra, ilk günkü halinde olduğunu göreceksiniz.

Android Telefona Format Atmak Ne Kadar Sürer?

Format atma işlemini yapmadan önce pek çok samsung telefon kullanıcısı, bu işlemin ne kadar süre alacağını merak eder. Yedeklemeler ve telefon rehberinin sim kartına aktarılması haricinde direkt olarak format işlemi, ortalama 5-10 dakika sürmektedir. Bu kadar kısa süre işlemin sonucunda, telefonunuz ilk günkü kadar düzgün çalışıyor olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ