Arabanın Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Arabanın Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Araba sahibi birisiyseniz araba camındaki buzların nasıl temizlendiğini öğrenebilir ve kısa süre içinde arabanızı çok daha temiz bir hale getirebilirsiniz. Araba kullanmak çok zevkli bir işlemdir. Günümüzde çoğu kişinin ehliyeti vardır ve şu an kadın, erkek çoğu kişi yoğun trafikte dahi araba kullanımı yapabilmektedir. Araba kullanmak için ehliyet almak ve bir süre araba sürmeyi bilen birisinden yardım almak yeterli olacaktır.

Araba kullanan ve araba sahibi olan kişilerin arabaların temizliğine çok dikkat etmesi önerilmektedir. Arabanın sürekli temizlenmesi arabayı çok daha yeni ve bakımlı bir hale sokacaktır. Özellikle kötü hava şartlarında sık sık kirlenen arabaların çok güzel bir biçimde temizlenmesi gereklidir.

Araba İçi Nasıl Temizlenir?

Arabanın dış temizliği kadar iç temizliğine de dikkat etmek gereklidir. Araba içini temizlemek için uygun temizlik aletlerinin satın alınması gereklidir ilk olarak. Araba içi temizlemek için şu işlemler yapılmalıdır:

  • Araba içi temizlenirken öncelikle paspasları temizleyerek işlemlere başlanmalıdır. Arabanın ilk olarak paspaslarını çıkarmalı ve silkelemelisiniz. Paspasları temizlemek için temiz su ve temizlik fırçası kullanımı yapmayı tercih edebilirsiniz.
  • Araba içini temizlemek için sonrasında özel elektrikli süpürge aletleri ile araba içini temizlemek gereklidir. Süpürge ile arabanın yüzeyi ve koltukların üst kısımları temizlenmelidir.
  • Süpürme ve paspas temizliğinden sonra arabanın yüzeyleri ıslak bir bez ile yavaş bir biçimde temizlenmelidir.
  • Havalandırma deliklerine de dikkat etmek ve temizlik ürünleri bu delikleri titiz bir biçimde temizlenmesine dikkat edilmelidir.
  • Araba ici temizliğinde kaliteli temizlik ürünlerinin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Özel toz bezleri, temizlik spreyleri kullanım için uygun olacaktır.
  • Temizlenen araba sonra olarak güzel, hoş kokulu bir araba kokusu ile havalandırılmalıdır. Koku için çiçek kokusu kullanımı yapmak iyi bir tercih olacaktır.

Araba Camındaki Buzlanma Nasıl Temizlenir?

Kış aylarında arabalarda en sık görülen sorulardan birisi camlarda meydana gelen buzlanma sorunudur. Camların buzlanması araba kullanımını da engelleyen bir sorundur. Araba camındaki buzları temizlemek için kullanılabilecek belli başlı yöntemler şunlardır:

  • Araba camındaki buzları eritmek için cama direkt sıcak su dökülmesi camı çatlatabileceği için bu yöntem tavsiye edilmemektedir.
  • Araba camındaki buzları eritmek için sıcak su kullanımı yerine ılık su kullanımı yapmak daha uygun ve zararsız bir yöntem olacaktır. Sıcak suyun buzlu cama yavaş bir biçimde dökülmesi gereklidir.
  • Araba camındaki buzların keskin aletler ile kırılmaya çalışılması da önerilen bir yöntem değildir. Bu yöntem araba camında çiziklere, lekelere neden olacağı için tavsiye edilmemektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ