Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi hayatımızı kolaylaştıran elektronik ev aletlerinin temizliği sanıldığından daha önemlidir. Sürekli kullanılan eşyalar olduğundan hem çabucak kirlenir, hem de doğru bir şekilde temizlenmemesi durumunda çok çabuk eskir. Biz de bu tür beyaz eşyaları nasıl temizleyebileceğinize dair birkaç tüyo verdik! İyi okumalar. 🙂

Çamaşır Makinesi Lastiği Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesi lastiği, makinenin kapağının sıkıca kapatılmasını sağlıyor. Makinenin kapağını kapattığımız zaman iç kısımda kalan bu lastik kısım, sürekli olarak temizlenmediğinde kirle dolar ve bu kirler makineye hatta çamaşırlarınıza da zarar verebiliyor. Bu yüzden belirlediğiniz zaman aralıklarında makinenizin temizliğini yapmanız oldukça önemlidir.

Beyaz eşya temizliğinde kimyasal kullanabilirsiniz fakat bu kimyasallar her ne kadar iyi bir temizlik gerçekleştirse de hem solumanız durumunda size, hem de zamanla makinenin kullanım ömrünü kısaltabilmektedir. Hatta kimyasal temizleyiciden iyi bir şekilde arındırılmamış eşyalar, dolaylı yoldan bir şekilde kıyafetlerinize, gıdalarınıza zarar verebilmektedir. Bu yüzden buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tost makinesi, çay makinesi gibi eşyalarınızı, sirke ve su karışımı hazırlayarak silmelisiniz. Aynı şekilde çamaşır makinenizin lastiğini de sirkeli su ile silebilirsiniz. Böylece lastiğin eskimesini de engellemiş olursunuz.

Çamaşır Makinesinin Lastiğini Değiştirmek

Lastik yıprandığı zaman kesinlikle değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde su sızıntıları meydana gelebilmektedir. Bu işlemi sizde yapabilirsiniz fakat hata olmaması açısından servisine haber vermeniz ve yetkili birine değiştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Beyaz Eşyaları Temizlerken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

  • Beyaz eşyalarınızı her zaman doğal karışımlar ile temizlemelisiniz. Bilhassa iç kısımlarının temizliği dış kısımlarına göre daha önemlidir. Bu yüzden mümkün olduğunca sirkeli su ile temizlemenizi öneriyoruz. Buzdolabı gibi, gıdalarımızı sakladığımız beyaz eşyaların da kimyasal ile değil sirke ile silinmesi gerektiğini unutmamalısınız.
  • Beyaz eşyalarınızı temizlerken kesici aletler veya tel kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu tür bir eylem direkt olarak makinenizin çizilmesine ve daha eski bir görüntüde olmasına neden olur.
  • Makinelerinizi belirlediğiniz zaman aralıklarında sürekli olarak temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Zamanında temizlememeniz durumunda lekeler kalıcı hale gelebilir ve çıkartmak için daha fazla çaba harcamanıza sebep olur.
  • Beyaz eşyalar uzun yıllar kullanılabilir. Dayanıklı aletler olsalar da 2 yıl veya 3 yılda bir muhakkak genel bakımının yapılması gerekmektedir. Bilhassa çamaşır makinesinde kirli suyun akmasını sağlayan hortumların, buzdolabında soğutucu mekanizma gibi kritik yerlerin kontrol edilmesi, bir sorun yaşamanız açısından erken müdahale için önemlidir.

Beyaz Eşyalar Ne Kadar Süreyle Değiştirilmelidir?

Beyaz eşyalar, yukarıda da belirttiğimiz gibi uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz eşyalardır. Zaten fiyat olarak da pahalı eşyalar olduğundan dolayı sık değiştirmeye uygun değillerdir. Beyaz eşyalarda kullanım ömrü uzundur demiştik. Model olarak da cep telefonu gibi fonksiyonları değişen ürünler olmadığından kullanılmayacak kadar eskiyene yani işlevini kaybedene kadar kullanabilirsiniz.

Makinelerin birkaç yılda bir bakımını yaptırmanız, en azından kontrol ettirmeniz kullanım ömrü açısından önemlidir.

NOT: Makinelerin ses çıkarması, fonksiyonlarını gerçekleştirememesi ya da diğer arızalar durumunda önceliğiniz yetkili firma ile iletişime geçmek olmalıdır. Kendiniz arızayı tamir etmeye çalışmanız hem tehlikeli, hem de makinenin daha çok bozulmasına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ