Diş Tedavisinde Aşırı Mide Bulantısı

Diş Tedavisinde Aşırı Mide Bulantısı

Diş tedavisinde aşırı mide bulantısı şikayetinin birkaç sebebi olabilmektedir. Tedavi öncesinde meydana gelen mide bulantısı genellikle stres kaynaklı olmaktadır.

Birçok insanın dişçi fobisi bulunmaktadır. Dişçiye gidildiğinde bazen kapıdan girildiği anda bazen ise dişçi koltuğunda otururken bu fobi tetiklenir ve kişi strese bağlı mide bulantısı yaşayabilir.

Diş tedavisinde kişinin midesinin aşırı derecede bulanmasının bir diğer sebebi ise tedavi esnasında kullanılan anestezi ve yatıştırıcı kimyasal maddelerdir.

Anestezide kullanılan kimyasal maddelerin birçoğu yan etki olarak mide bulantısına sebep olabilmektedir. Bu durumun şiddeti hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Bazı hastalar hafif bir mide bulantısı yaşarken, bazı hastalar ise dayanılmaz bir mide bulantısı yaşamaktadır.

Anesteziye ve sakinleştirici maddelere bağlı mide bulantısının, ilaçların etkisinin azalması ile kısa süre içerisinde geçmesi beklenir. İlaçların etkisinin geçmesine rağmen kişinin mide bulantısı geçmemiş ise bir uzman hekime başvurması kişinin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Aşırı Mide Bulantısı Neden Olur?

Aşırı mide bulantısı akut ya da kronik bir şekilde seyredebilir. Kısa süreli meydana gelen mide bulantıları genellikle kişinin kokladığı hoş olmayan kokular ya da hoş olmayan tatlara karşı oluşan bir durumdur.

Kronik bir hal alan mide bulantısının ise altında yatan bir rahatsızlık bulunabilir. Bu durumun gerekli tetkikler yapılarak incelenmesi gerekmektedir.

Aşırı mide bulantısı özellikle hamileliğin ilk aylarında birçok kadının yaşadığı bir problemdir. Bu durum bazı kişilerde bebeğin büyümesine bağlı olarak kısa süre içerisinde geçer ancak bazı kişilerde doğuma kadar devam etmektedir.

Aşırı ve sürekli meydana gelen mide bulantısı gastrit, ülser, reflü gibi mide hastalıklarından kaynaklı da oluşabilmektedir. Böyle bir durumda kişinin uzman bir doktora giderek bir gerekli tetkikleri yaptırması, sorunun tam olarak tespit edilmesi açısından oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ