Doğranmış Domates Nasıl Saklanır?

Doğranmış Domates Nasıl Saklanır?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yazın çok daha ucuza aldığımız ve çok daha güzel halini tükettiğimiz sebze ve meyvelerin tüketim dışı kış ayları için saklanması da gündeme gelmeye başlamaktadır. Özellikle yazın fiyatı bir hayli ucuzlayan ancak kışın çok pahalı olan domates bu sebzelerden bir tanesidir ve hemen hemen her ev hanımı tarafından yazın alınarak kış ayları için depo edilir.

Domatesi doğranmış bir şekilde saklamak birçok kişinin aklına gelmiştir. Ancak uygulamanın tam olarak nasıl yapılacağının bilinmemesi ya da yanlış yapılan uygulamalar bu durumun yeterince yapılmasına olanak vermemiştir. Aşağıda doğranmış domatesleri nasıl saklayabileceğinizi gösteren pratik yöntemler anlatılmaktadır. Siz de bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak domateslerinizi doğranmış bir şekilde saklayabilirsiniz.

1-)Buzdolabı Poşeti Kullanarak

Doğranmış domatesleri uzun süre bozulmadan taze bir şekilde saklamak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden biri buzdolabı poşeti içerisine koyarak saklamaktır. Domatesleri istediğiniz boyutlarda doğrayınız bu işlemin ardından istediğiniz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyunuz ve ağzını sıkıca kapatınız. Bu işlemin ardından buzdolabının dondurucu kısmına koyarak domatesleri istediğiniz süre boyunca saklayabilirsiniz.

2-)Kavanozlarda Saklayın

Bu işlem çok eskilerden beri yapılan yöntemlerde bir tanesidir. Konserve yöntemi olarak da adlandırmak mümkündür. Burada yapmanız gereken istediğiniz boyutlara getirdiğiniz domatesleri uygun boyutlardaki kavanozların içerisine koymak ve ağzını sıkıca kapatmaktır. Buradaki püf nokta kavanoz kapağının asla hava almamasıdır. Bu sebeple bu işlem için yeni kavanoz kapağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca domatesleri bu işlem ile pişmemiş bir şekilde saklayabileceğiniz gibi pişmiş bir şekilde de saklamanız mümkün. Hatta hafif pişmiş şekilde saklayacağınız doğranmış domatesler kavanozlar içerisinde çok daha uzun süre bozulmadan kalabilir. Bu işlem ile yaptığınız domatesleri isterseniz oda sıcaklığında isterseniz buzdolabının sebzelik kısmında isterseniz de dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

3-)Pet Şişede Saklayın

Pet şişeler birçok sebze ve meyveyi doğranmış bir şekilde saklamak için kullanılabilecek pratik alternatif yöntemlerdendir. Saklamak istediğiniz domatesleri uygun boyutlarda bölünüz ve istediğiniz boyuttaki pet şişeler içerisine koyunuz. Bu işlemin ardından pet şişeleri buzdolaplarınızın dondurucu kısmına koyunuz. Kullanmak istediğiniz zamandan bir yarım saat önce pet şişeyi çıkarmanız yeterli olacaktır.

4-)Kurutulmuş Şekilde

Doğranmış domatesleri ayrıca kurutulmuş bir şekilde de saklamanız mümkün olabilmektedir. Bu işlem için uygun boyutlara getirdiğiniz domatesleri bir bez üzerinde ve güneşte kurumaya bırakınız. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra bez torbalar içerisinde doğranmış domateslerinizi uzun süre boyunca saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ