Epilasyon Sonrası Çıkan Sivilceler

Epilasyon Sonrası Çıkan Sivilceler

Estetik görünümü bozduğu düşünülen istenmeyen tüyler, pek çok kadının ortak şikayetlerinden biridir. İstenmeyen tüyler için tercih edilen bir çok epilasyon yöntemi olsa da, daha çok ağda tercih edilmektedir. Doğal epilasyon yöntemlerinden biri olarak bilinen ağda, kıl köklerini çok şiddetli bir şekilde çekerek uygulandığı bölgede sivilce oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Ağda uygulandıktan sonra ciltte oluşan sivilceler her ne kadar küçük boyutlarda olsa da, kişinin estetik görünümünü olumsuz açıdan etkileyebilmektedir.

Ağdadan Sonra Sivilce Çıkmaması İçin

Ağda epilasyon yöntemi yapılmadan önce sivilce oluşumunu önlemek için bir takım yöntemler izlenebilir;

  • Ağdanın uygulanacağı bölgeye, işleme başlamadan önce soğuk kompress uygulanması sivilce oluşumunu engelleyicidir.
  • Ağda öncesi cilde peeling uygulayarak, cildi yağ ve ölü hücrelerden arındırmak faydalı olacaktır. Peeling için, vücut şampuanı tercih edilebilir.
  • Ağda işleminden sonra terlemek, sivilce oluşumunu arttırabileceğinden terletmeyen- pamuklu giysiler tercih etmeye gayret edin.

Ağdadan Sonra Sivilce Nasıl Geçer?

1)Terlemeyi Tetikleyen Kıyafetler Giymeyin

Terlemeyi tetikleyici kıyafetler giymek, ağdadan sonra sivilce oluşumuna davetiye çıkartır. Bu yüzden cildi fazla terletmeyen, pamuklu giysiler tercih edin.

2)Sivilcelere Dokunmayın

Ağdadan sonra ciltte sivilce oluşumu mevcutsa, bunlara kesinlikle elle dokunmayın ve patlatmaya çalışmayın. Uygulanan ağdanın ardından kıl kökleri güçsüz kalır ve burada bakterilerin çoğalma ihtimali daha yüksektir. Elle temas ile bulaşabilecek bakteriler, sivilcelerin artmasına ve daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilir.

3)Havuza veya Denize Girerken Dikkatli Olun

Ağda sonrası kıl kökleri bakteri oluşumuna müsait olduğundan, ağda uygulandıktan sonraki ilk 2-3 saat havuz veya denize girmeyin.

4)Bol Giysiler Tercih Edin

Sivilceleri önlemek adına dar giysilerin yanı sıra bol giysiler tercih etmeye özen gösterin. Giyilen bol kıyafetler, cildin hava almasını sağlayarak sivilce oluşumunu önler.

5)Soğuk Kompress Uygulayın

Ağdadan sonra sivilce probleminin temelinde, cildin tahriş olması yatmaktadır. İşlemden hemen sonra tahriş olan bölgelere buz tedavisi uygulayarak, ağda sonrası sivilce şikayetini önleyebilirsiniz. Buzların cilde zarar vermemesi için bir havlu veya beze sarılarak, tahriş bölgelere konulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ