Et Kesildikten Sonra Ne Kadar Dinlenmeli?

Et Kesildikten Sonra Ne Kadar Dinlenmeli?

Et, kesildikten sonra 24 saat ile 48 saat arasında dinlendirilmesi gerekmektedir. İlk kesildiği zaman bir sertliğe sahip olduğu için ve bu sertlik pişirmede ekstra zorluk çıkardığı için kesinlikle etin en az 24 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerekmektedir.

Et Kesildikten Sonra Ne Kadar Dinlenmeli?

Kurban bayramlarında kurban kesildikten sonraki işlemler genelde kafa karıştırıcı olmaktadır. Öncelikle demin de belirttiğimiz gibi yeni kesilmiş et aynı gün içerisinde kesinlikle tüketilmemelidir. Bu hem etin lezzetini düşürür, hem pişirme süresini oldukça uzatır. Et kesildikten sonra temizlenmeli ve kaplar içerisine yerleştirilerek, hava almadığına emin olunacak şekilde en az 24 saat buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Kesmiş olduğunuz etin bir kısmını daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız da yine kesildikten ve temizlendikten sonra ilk önce buzdolabınızda 1-2 saat bekletilmeli, daha sonrasında ise buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz.

Et bakteri üretmeye müsait bir ürün olduğu için muhafaza etme işleminde özen göstermeniz gereken bir diğer önemli detay ise buzdolabınızdaki diğer besinlerdir. Özellikle bozulmaya başlamış ürünlerinizin, sebze ya da meyvelerinizin yanına kesinlikle etlerinizi koymamalısınız. Hatta mümkünse etleriniz için ayrı bir raf hazırlayarak orada, hiçbir besine değmeyecek şekilde saklamanız daha doğru olacaktır.

Et En Sağlıklı Şekilde Nasıl Saklanmalıdır?

  • Et eğer bol miktarda ise porsiyonlara ayırarak saklamanızı öneririz. Fakat kesinlikle doğranmış ya da parçalanmış olarak saklamamalısınız. Bu şekilde uzun vadede sağlıklı bir şekilde muhafaza edemeyeceğiniz gibi etin besin değerinin düşmesine de sebep olabilirsiniz.
  • Etiniz kanlıysa, soğuk suyun içerisinde 15 dakika kadar bekleterek kanın tamamen kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Fakat kesinlikle etin suyunun süzülmüş olduğundan da emin olmalısınız. Bu şekilde gerçekleşecek bir paketleme işlemi de yine etinizin bozulmasına sebep olabilmektedir.
  • Etlerinizi her zaman kullanacağınız yemeklere göre ayırmalısınız. Örneğin sotede kullanacağınız etlerin poşetlerinin üzerine tarihini ve ne amaçla kullanacağınızı yazın. Etler donduktan sonra birbirlerine benzediği için, bu şekilde daha kolay bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır.
  • Dondurucuda saklamış olduğunuz etler çözüldükten sonra katiyen tekrar dondurucuya kaldırmamalısınız. O çözdüğünüz eti tüketmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bozulmasına olanak sağlamış olacaksınız.
  • Etleri saklarken hepsinin üst üste gelmemesine dikkat etmelisiniz.
  • Yine etlerin kesinlikle hava almaması gerekmektedir. Dondurucuda dahi saklıyor olsanız, poşetinde yırtık, delik olan etler zamanla bozulmaya başlayacaktır. Bu yüzden hava almadığına emin olmalısınız.
  • Eti dondurucuda saklarken mümkün olduğunca buzlanmasını engellemelisiniz. Buzlanma da etin bozulmasına sebep olacaktır. Bu yüzden eti güzel bir şekilde sardığınızdan emin olmalısınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ