Geceleri Uykuda UyuÅŸukluk

Geceleri Uykuda UyuÅŸukluk

Geceleri uykuda uyuşukluk hissi zaman zaman hepimizin başına gelmiştir. Bu durumun birden fazla sebebi olabilir. Genellikle kişinin çok yorgun olduğu ve hareket etmeden aynı pozisyonda uzun süre uyuması durumunda kaslarda meydana gelen fizyolojik bir yanıt olarak düşünülmektedir.

Geceleri uykuda uyuşukluk hissi, bu histen dolayı uykudan uyanamama hissi halk arasında farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Çoğu kişi tarafından bu durum karabasan gelmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak işe sağlık açısından bakıldığında bu durum tamamen normaldir ve genellikle ani uykudan uyanma durumlarda gözlenir. Şöyle ki kişinin beyin hücreleri uykuda olduğunu ve uyanması gerektiğini saniyeler içerisinde anlar ancak bu iletinin kaslara gitmesi zaman alır ve bu süre zarfında kişi sanrılar görmekte ve karabasan olarak yorumlamaktadır.

Geceleri uykuda uyuşukluk hissinin görülmesinin bir diğer sebebi de strestir. Özellikle stresli bir yaşantısı olan kişilerde yapılan araştırmaya göre gece uykularında kaslarda uyuşma, spazmlar normal sağlıklı bir bireye göre daha sık gözlenmektedir.

Uykuda UyuÅŸukluk Hissi Tedavisi

Uykuda meydana gelen uyuşukluk hissi eğer sol kolda yoğun olarak hissediliyor ise bu durum ciddi bir sorun olabilir. Kişi kalp krizi geçiriyor olabilir.

Bu durum yüksek tansiyon hastalarında özellikle inme inmeden önce kaslarda meydana gelen bir hareketlilik olarak gözlenmektedir. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalan yüksek tansiyon hastasının hemen tansiyonunu ölçmesi gerekmektedir. Tansiyonunda belirgin artış var ise acilen dil altı hapı almalı ve tansiyonun kontrol altına alınması için bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekmektedir.

Strese bağlı uykuda meydana gelen uyuşma hissi antidepresan kullanımı ile ortadan kaldırılabilir. Kişi bu süre zarfında muhakkak uzman bir psikolog ile görüşmelidir. Ayrıca stresli yaşantıdan kesinlikle uzaklaşmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ