Kırmızı Lahana Nasıl Saklanır?
Kırmızı lahana insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan besinlerden biridir. Turpgiller ailesine ait olan kırmızı lahana geniş ve kalın yapraklara sahiptir. Bunun yanı sıra mor renkli olan bu geniş ve kalın yapraklar üst üste gelerek kırmızı lahana sebzesini oluşturmaktadır. Hasat zamanı sonbahar ayları olan kırmızı lahana sebzesi kış öncesinde vitamin ve direnç kazanmak açısından oldukça önemli bir sebzedir.
Kırmızı lahana vücudun direnç kazanmasını sağlarken bir diğer yandan da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de gerek kemik ve diş sağlığı gerek göz sağlığı için oldukça faydalı bir sebze türü olarak mutfaklarda yerini alır.
A vitamini, C vitamini ve B6 vitamini içeren kırmızı lahana aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum ve demir mineralleri de içermektedir. Faydalarının yanı sıra lezzet açısından da oldukça zengin olan kırmızı lahananın kullanım alanında oldukça geniştir. İsteğe bağlı olarak gerek pişirilerek gerekse de çiğ olarak tüketilebilir. Genellikle çiğ olarak tüketilen kırmızı lahana sıklıkla salatalarda kullanılır. Ancak yemeklerde ya da çeşitli mezelerde de kullanımı oldukça yaygındır. Tüm bu lezzetine ve kullanım alanı genişliğine karşın kırmızı lahana saklaması zor besinlerden birisidir. Kırmızı lahana saklarken ne şekilde saklamak istediğinize göre farklı yöntemler uygulamanız gerekir.
Kırmızı Lahana Nasıl Muhafaza Edilir?
1-)Buzdolabı Poşeti ile
Kırmızı lahanayı bütün olarak kesmeden saklamak istiyorsanız buzdolabı poşeti kullanarak saklama yöntemi en ideal yöntem olacaktır. Bu yöntem için bütün olarak almış olduğunuz kırmızı lahanaya hiçbir işlem uygulamamanız gerekmektedir. Yıkama işlemi besinlerin daha kısa sürelerde bozulmasına neden olur. Bu nedenle hiçbir işlem uygulamadan bir kağıt havluya sararak kök kısmı yukarıya gelecek şekilde bir buzdolabı poşetine yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında birkaç hafta kadar uzun bir süre kırmızı lahanayı saklayabilirsiniz.
2-)Karışım Hazırlayarak
Kırmızı lahanayı bütün olarak saklamak yerine istediğiniz boyutlarda keserek parça parça saklamak istiyorsanız karışım hazırlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde kırmızı lahanalarınız kuruyarak yenmeyecek duruma gelebilir.
Bu yöntemi uygulamak için öncelikle yıkayıp doğramış olduğunuz kırmızı lahanalarınızı tuz ile iyice ovun. Ovma işlemi ile birlikte lahanaların suyu çıkacaktır. Bu suyu süzdükten sonra lahanaların üzerine bir miktar zeytinyağı dökün. Daha sonra 1 adet kırmızı lahana için 4 yemek kaşığı kadar elma sirkesi oranında kırmızı lahananın üzerine sirke de ilave edin. Lahana ve sirke miktarına göre lahanaların kurumaması için yüzeyine kadar zeytinyağı ile doldurun. Hazırlamış olduğunuz bu karışım ile lahanaları buzdolabında cam kavanozda 4-5 gün kadar saklayabilirsiniz.
KД±rmД±zД± Lahana NasД±l SaklanД±r? | Haber Sizseniz cenforce 100 nasД±l kullanД±lД±r
KД±rmД±zД± Lahana NasД±l SaklanД±r? | Haber Sizseniz fildena 25 mg
cheap levitra
plaquenil price