Davul Fırında Borcamda Kek Pişer mi?

Davul Fırında Borcamda Kek Pişer mi?

Davul fırında borcam ile kek, börek gibi hamur işleri pişirilebilmektedir. Davul fırın geniş bir fırın, keza borcam da ısıya dayanıklı olduğundan herhangi bir probleme sebep olmayacaktır.

Davul Fırında Borcamda Kek Pişer Mi?

Davul fırın çok eski zamanlardan günümüze ulaşan, kimileri için hala vazgeçilmeyen bir fırın türüdür. Kekler, börekler, kurabiyelerin tadına lezzet kattığını iddia edenler bile vardır. Davul fırın kullanarak borcamda kek pişirmek de aslında söylediğimiz gibi yeni bir şey değil. Borcam ısıda bozulmayan bir cam türüdür ve keklerinizi rahatlıkla pişirebilirsiniz. Burada sadece görselliği düşünecek olursak, kek kalıbında olduğu gibi değil, borcamdan dolayı kare şeklini almaktadır.

Bunun dışında davul fırınların kendi tepsileri de bulunmaktadır. Yine borcam kullanmadan da bu tepsileri kullanarak kek yapabilmeniz mümkündür.

Borcam Nasıl Temizlenmelidir?

Borcam temizlerken normalden bilhassa dikkatli olmak gerekmektedir. Yapı itibariyle cam bir ürün olmasından dolayı dikkatli bir şekilde kullanılmadığında ya da temizlenmediğinde çizilebilmektedir. Peki borcam nasıl temizlenmelidir?

  • Bulaşık makinesinde deÄŸil daima elde yıkamaya özen göstermelisiniz. Bulaşık makinesi sürekli kullanım sonucunda borcamınızı çizebilir ve eski bir görüntü oluÅŸmasına neden olabilir.
  • Borcam temizliÄŸinde en nihayetinde tükettiÄŸimiz gıdaların piÅŸmesinden dolayı daima kimyasal deÄŸil doÄŸal temizleyiciler tercih edilmelidir. Bu doÄŸal temizleyicilerin başında ise karbonat ve sirke gelir. Sirke kullanmak aynı zamanda borcamın parlamasını da saÄŸlayacak bir üründür.
  • Yukarıda bahsettiÄŸimiz gibi, çizilme olasılığından dolayı borcam temizlerken tel vb. ürünler kullanmamanızı öneririz.
  • EÄŸer çok katı ve kurumuÅŸ lekeler ile uÄŸraÅŸmak istemiyorsanız her kullanım sonrası borcama sıcak su tutarak bekletebilirsiniz. Aynı ÅŸekilde lekeleri çıkarmak için de sıcak su da bir süre bekletmeniz de lekeleri yumuÅŸatarak çıkarmanızı kolaylaÅŸtıracaktır.

Borcamda Pişirilen Kekler Nasıl Muhafaza Edilir?

Borcamda pişirilen kekleri muhafaza etmek aslında normal kek kalıbı ile muhafaza etmek gibidir. Burada sadece keki borcamdan çıkarırken görüntüsünün bozulmaması açısından dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü kek kalıbında olduğu gibi sadece muntazam bir şekilde kesmek yeterli değildir. Kestikten sonra çıkarabilmek aslında asıl uğraş gerektiren bir işlemdir.

Borcamda pişirilen kekler borcamın şekline göre kesilir. Genellikle borcamlar kare ya da yuvarlaktır. Keserken kare şeklinde kesmek gerektiği için çıkarmak dikkat gerektirir çünkü dilimler oldukça bitişiktir. Bu yüzden kekleri borcamdan çıkarıp başka bir kap içerisine alırken spatula kullanmak oldukça pratik olacaktır. Kekleri taşıdığınız kabın kapaklı olmasına dikkat edin. Kekin hava ile temas etmesi bozulma sürecini hızlandıracağından eğer kabın kapağı yoksa dahi streç film ile kapatın. Yine borcam içinde keklerinizi dilimleyip servis ettikten sonra kalan kekleri borcam içinde muhafaza edebilirsiniz fakat üzerinin kesinlikle kapalı olması gerekmektedir.

Kek saklarken hava ile temas etmemesi gerektiğini söyledik. Yine bulunduğu ortamda koku olmamasına da özen göstermelisiniz. Ortamda yoğun yemek kokusu ya da rutubet kokusu varsa, kekinizin de böyle kokmasına sebep olabilirsiniz. Saklandığı ortamın bu yüzden rutubetsiz, nemsiz olması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ