Organik Gübre Nasıl Yapılır?
Ticari kimyasal gübrelerin aksine organik gübre tipik olarak tek maddeden oluşur ve bahçenizin özel beslenme ihtiyaçlarına göre maddenin türü değişebilir. Organik gübre çeşitleri, bahçenizin ihtiyacı olan kimyasallara bağlı olarak bitki, hayvan veya mineral kaynaklarından gelebilir. Gübrelerin organik gübre olması için maddelerin doğal olarak doğada bulunması gerekir.
Kendi Organik Gübrenizi Kendiniz Yapın
Çoğu kişi verimli bir toprak elde etmenin en iyi yolunun toprağı değiştirmek için gübre kullanmak olduğunu bilir. Tabii ki bu doğrudur. Kendi organik gübrenizi hazırlamak, kolay ve eğlencelidir. Yiyecek artıklarından ve kesilmiş çimlerden evde organik gübre yapılabilir ve bu yüzden neredeyse maliyetsiz şekilde bunu halledebilirsiniz.
Evde Kolayca Elde Edebileceğiniz Organik Gübre Çeşitleri Nelerdir?
Mutfağınızda veya evin başka yerlerinde, bitki gübresi olarak kullanılabilen birçok malzeme bulunur.
- Akvaryum Suyu: Akvaryum suyunu değiştirirken kirli suyu başka bir kaba koyun. Suyun tuzlu olmaması gerekiyor. Kirli suda bulunan balık atığı, bitkiler için organik gübre olarak kullanılabilir.
- Muz: Muzlar potasyum açısından oldukça zengindir. İnsanlar için lezzetli ve sağlıklı olmakla kalmayıp aynı zamanda pek çok bitkiye de fayda sağlarlar. Gül dikerken, gülün dibine bir adet muz veya muz kabuğu gömün. Gül büyüdükçe toprağın üst katmanına muz veya muz kabuğu gömmeye devam edin. Toprağın ve gülün ihtiyacı olan potasyumu muz karşılayacaktır.
- Şekerkamışı Şurubu: Şekerkamışı şurubu, bitkilerin ihtiyacı olan birçok farklı besleyici maddenin mükemmel bir kaynağıdır. Şekerkamışı karbon, demir, kükürt, potas, kalsiyum, manganez, potasyum, bakır ve magnezyum içerir. Şekerkamışı şurubu, toprağın verimli ve bitkilerin sağlıklı olmasını sağlayan faydalı bakterileri besler. Şekerkamışı şurubunu gübre olarak kullanmak için, demlenmiş çay ile karıştırın. İsterseniz başka organik gübre çeşitleriyle karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- Pişirilmiş sebzelerin suyu: Gıdaların pişirildiği suda birçok farklı besin maddesi bulunur. Patates, sebze, yumurta ve hatta makarna kaynatmak için kullanılan su gübre olarak kullanılabilir. Toprağınıza dökmeden önce suyun soğumasını beklemelisiniz.
- Odun Külü: Ateşin dibinde kalan odun külleri, potasyum ve kalsiyum karbonat ihtiyacını karşılamak için toprağa serpilebilir. Ağaç odunu en makul seçenektir, kömür ve benzeri maddeler kullanmayınız, bu tip maddeler bitkilerinize zarar verebilir. Asit seven bitkileri gübrelerken külü kullanmayın; küller alkalidir ve topraktaki alkaliliği artırırlar.
- Yeşil Çay: Yeşil çay ve su çözeltisiyle dört haftada bir bitkilerinizi sulayarak gübre ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.
- Yumurta Kabukları: Haşladığınız yumurtaların kabuklarını atmayın. Onları bir araya toplayıp güzelce ezin. Kabuklar un haline gelince bitkilerinizin etrafına serpebilirsiniz.
Organik GГјbre NasД±l YapД±lД±r? | Haber Sizseniz dapoxetine 60 mg price
apcalis oral jelly
malegra dxt plus