Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Yüzde, burunda veya cildin herhangi bir bölgesinde baş gösterebilen siyah noktalar pek çok kişinin ortak sorunu halinde görülmektedir. Sık rastlanan cilt problemlerinden biri olan siyah noktalar, sorun teşkil etmese de kişinin estetik açıdan hoş görünmesine engel olmaktadır. Daha çok yüz bölgesinde görülen siyah noktalar, kişinin rahatsızlık duymasına ve siyah noktalardan kurtulmak için çözüm yolları arayışına girmesine sebep olmaktadır.

Siyah noktaların oluşmasının altında yatan neden genel olarak cilt temizliğinin yeterince yapılmamasıdır. Cildin düzenli yıkanmaması, temizlenmemesi gözeneklerin kapanmasına ve dolayısıyla siyah nokta oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Cilt temizliğinin yanı sıra özellikle kadınlarda, kullanılan kozmetik ürünlerin etkisi olarak da siyah nokta sorununa rastlanabilmektedir.

Siyah Noktalar İçin Bitkisel Çözüm

Sirke ve Su Maskesi

1/2 bardak su ile birlikte 3 çorba kaşığı elma sirkesini bir arada kaynatın. Ateşin altını kısarak, buhar ile yüzünüzün 5-10 dakika temas etmesini sağlayın. Buhar, cilt gözeneklerinin temizlenmesini sağladığından cilde iyi gelir. Daha sonra hazırlanan su ve elma sirkesi karışımı ile yüzünüzü siliniz. Haftada 2-3 defa bu maskeyi uygulayarak, hem cildin genç kalmasını hem de daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Şayet karışımın içerisindeki maddelerden herhangi birisine karşı alerjiniz söz konusuysa, bu karışımı uygulamamanız tavsiye edilir.

Yoğurt ve Limon Suyu Karışımı

1 yemek kaşığı civarındaki limon suyu ile temiz bir kaseye koyulmuş yoğurdu birlikte karıştırın. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışım hazır hale geldi demektir. Artık karışımı göz bölgesi hariç yüzünüze doğru uygulayabilirsiniz. Maske yüzünüzde 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulamanız, yıkamanız önerilir. Karışımın içeriğinde bulunan limon suyu ve yoğurt, cilt için oldukça faydalı besin maddeleridir. Aynı şekilde bu karışımda da alerjiniz olan herhangi bir madde varsa, maskeyi uygulamamanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ