Türk Kahvesi Makinesi Nasıl Temizlenir?

Türk Kahvesi Makinesi Nasıl Temizlenir?

Türk kahvesi çoğu kişi için gün içerisinde mutlaka tüketilen bir içecektir. Özellikle Türk ailelerinde geçmişi de olan bu içecek kültürümüzü de yansıtmaktadır. Gelen misafirlerimize de her yemek sonrasında ikram ettiğimiz ya da akşam hoş sohbetleri yaparken milli içeceğimiz haline gelmiştir türk kahvesi.

Bu kadar kültürümüzü yansıtan ve vazgeçilmezimiz olmayı başaran türk kahvesi eskilerde cezvelerde yapılmaktaydı. Hatta büyüklerimiz bakır cezvelerde yapılan kahvelerin tadının bir başka olduğu söylemektedir.

Günümüzde cezveler yerini kahve makinelerine bıraktı. Kahve makineleri daha pratik olması ve daha köpüklü kahvelerin kolay yapılabilmesi açısından günümüzde çok daha fazla tercih edilmekte.

Peki türk kahvesinin bu kadar pratik yapılmasını sağlayan türk kahvesi makinesi nasıl temizlenir? Adım adım türk kahvesi makinesi temizlenmesi;

1-)Türk kahvesi makinesinin fişini prizden çıkarın

Temizleme işlemine geçmeden önce elektrik çarpmasını önlemek amacıyla öncelikle fişi prizden çekiniz. Fişin çekilmesinden sonra temizleme işlemine geçebilirsiniz.

2-)Kahve yaptıktan hemen sonra mutlaka durulayın

Kahve makinesini kahve yaptığınız her seferden sonra mutlaka durulayınız. Eğer hemen yıkamaya fırsatınız yok ise su ile durulayarak kahvenin kurumasını engelleyin. Bu sayede daha sonra temizlemeniz de kolaylaşır.

3-) Deterjan yerine sirke kullanın

Kahve makinelerini yıkarken deterjan kullanmayınız. Zor durumda olmadıkça deterjan kullanmayın. Deterjan arındırması zor olduğu için mutlaka kalıntı bırakır ve bu insan için zararlıdır. Oluşan kahve artıklarını duru suyla temizleyiniz.

Oluşan sudan kaynaklı kireçleri temizlemek için deterjan yerine sirke kullanınız. Yarım fincan sirke ve suyu koyup makineyi çalıştırınız. Makine durduktan sonra fişten çıkarıp suyu dökünüz. Birkaç defa duru suyla yıkayınız. Kireçlerin bu kadar kolay çıktığını görünce gözlerinize inanamayacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ