Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır?

Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır?

ÇeÅŸitli sebze ve meyvelerin bir süre asitli çözeltide bekletilerek, uzun süre saklanabilecek hale getirilmesi turÅŸu olarak tanımlanmaktadır. Anadolu’nun dört bir yanında kışa hazırlığın simgesi olarak görülmektedir. Domates, biber, salatalık, havuç, lahana gibi bir çok sebzenin turÅŸusu yapılabilmekte ve uzun süre tüketilebilmektedir. Sizler için yeÅŸil domates turÅŸusu nasıl yapılır içeriÄŸini derledik.

Domates Turşusu Yapımı

Malzemeler

  • 2-3 kg civarında yeÅŸil domates
  • 1 çay bardağı kadar sirke
  • 2 adet sarımsak
  • 1 tane limon
  • su
  • 1/2 çay bardağı kaya tuzu

Hazırlanışı

Öncelikle domatesleri bir kaç parçaya bölünüz. Ardından domateslerin üzerinde kürdan yardımıyla delik açın. Aynı şekilde yeşil biberlerin üzerinde de bir kaç delik açınız. Hemen hemen turşu hazırlama işlemimiz bitmek üzere. Daha sonra domatesleri cam kavanozun içerisine aralara limon, yeşil biber ve sarımsak dişlerini koyarak yerleştirin. Sirke ve kaya tuzunu ekleyin. Son olarak ise kavanozun içerisine su ilave edin ve ağzını iyice kapatın. Kavanozun tuzunu bir kaç gün içerisinde tekrar kontrol etmeniz tavsiye edilir. Gerekli görürseniz, tuz ilave edebilirsiniz. Artık yeşil domates turşusu hazır halde. 1-2 ay güneş görmeyen, serin bir yerde beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Kış aylarında yemek yanında bolca tüketilen yeşil domates turşusu yapımından bahsettik. Kışa doğru siz de lezzetli turşular hazırlayabilir ve afiyetle yiyebilir veya servis edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ