100 Gram Kahveden Kaç Fincan Kahve Çıkar?

100 Gram Kahveden Kaç Fincan Kahve Çıkar?

100 gram kahveden kaç fincan kahve çıkar merak edilenlerden birisidir. Türk kahvesi ülkemiz ile sembolleşen içeceklerden birisidir. Çoğu kişinin tercih ettiği Türk kahvesi bir içecek olmanın çok ötesine geçmiş, ülkemizin tarihi bir sembolü haline gelmiştir. Lokum ile birlikte servis edilen Türk kahvesinin birçok pişirme yöntemi bulunur. En çok tercih edilen yöntem ise cezve ile yapılan Türk kahvesi içimidir.

Türk kahvesinin birçok markası bulunur. İstediğiniz marka Türk kahvesini istediğiniz miktarda alabilir ve kullanabilirsiniz. Türk kahvesinin hazır olan paketleri ise hem marketlerde hem de küçük bakkallarda bulunmaktadır. Hazır paketlerin çoğu 100 gram halinde satışa sunulmuştur.

100 Gr Türk Kahvesi Kaç Fincan Eder?

100 gram Türk kahvesinden kaç bardak kahve çıktığı ise merak edilen sorulardan birisidir. Her bir kahve için yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kahve kullanımı yapılır. 1 tatlı kaşığı kahve ise yaklaşık olarak 7 grama eşdeğerdir. 7 gramın bir fincan Türk kahvesine eşit olduğunu varsaydığımızda 100 gramlık bir Türk kahvesi paketinden 15 fincan kahve yapmak mümkündür. Daha fazla miktarda kahve almak istiyorsanız bunun için daha büyük paketli kahvelerden almanız daha uygun bir seçim olacaktır.

100 gram Türk kahvesi paketlerinin yanı sıra 200 ve 250 gram değerinde paketlerin satışı yapıldığı da bilinmektedir.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Bol köpüklü Türk kahvesini hazırlamak için şu şekilde kullanım yapmak mümkündür:

Gerekli malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • Şekerli kahve yapacaksanız 2 çay kaşığı şeker
  • 1 fincan su

Nasıl yapılır?

  • Türk kahvesini hazırlamak için küçük cezvenin içine kahveyi, suyu ve şekeri ekleyin. Kahve ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ocağın altını hafifçe açtıktan sonra cezveyi üzerine koyun. İlk köpük oluştuğunda kahvenin köpüğünü kaşık ile alın ve bardağa koyun. Sonra kahveyi tekrardan ocağın üzerine koyun ve tekrardan kaynadığı anda ocaktan alın. Yavaş bir biçimde bardağa dökün. Lokum vb. şekerlemeler ve bir bardak su ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Türk Kahvesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Türk kahvesi yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Türk kahvesinin köpüklü olmasını istiyorsanız kahvenin altını çok az açın. Altını çok açtığınız kahvenin köpüğü bir anda ortadan kaybolacaktır. Altını az yaktığınız kahvenin köpüğü geç ama daha yoğun bir biçimde oluşacaktır.
  • Kahvenin ilk köpüğü oluştuğunda cezveyi ocaktan alın ve köpüğü kaşık yardımı ile bardaklara boşaltın. Tekrardan kaynatacağınız kahveyi çok fazla kaynatmadan ocaktan alarak yavaş bir şekilde bardaklara boşaltarak köpüklü olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kahveyi sade yapacaksanız hiçbir şekilde şeker eklemeyin.
  • Az şekerli kahve yapımında her fincan için yarım çay kaşığı şeker eklenmesi uygun olacaktır.
  • Orta Türk kahvesi için ise 1 çay kaşığı şeker kullanımı uygundur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ