Bankalara Borcum Var Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

Bankalara Borcum Var Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

Banka borçlarını her zaman zamanında ödemeye çalışın. Böylece banka tarafından güvenilirlik kazanmış olursunuz ve ödeyemediğiniz durumlarda ise büyük faydalarını görebilirsiniz.

Bankalara Borcum Var Ödeyemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Yukarıda belirttiğimiz gibi, daha önceden borçlarınızı zamanında ödüyorsanız, bankanız size mümkün olduğunca yardımcı olacaktır. Bu konuda hiç çekinmeden bankanız ile görüşebilir ve yapılandırma talep edebilirsiniz.

Bu gibi durumlarda öncelikle bankalar yaptığı maaşınızın 4/1’ine icra koymaktadır. Yani zorunlu kesinti olarak düşünebilirsiniz. Fakat bu tek borç için geçerlidir. İcra müdürlüğünce diğer banka borçlarınız sıraya alınır ve ilk icranızı ödediğiniz zaman diğer banka aynı kesintiye başlayacaktır. Bu durumu icra müdürlüğünden bankanız talep edebildiği gibi, siz de edebilirsiniz. Hatta maaşınızın 4/2’sini isteğinize göre icraya verebilirsiniz. Daha sonraki evrelerde ise haciz işlemine geçmektedir. Yani mal varlığınıza bankalar tarafından el konulmaktadır. Bu kanunlara göre iki televizyonunuz varsa, yalnızca birine el konulması anlamına gelmektedir. Daha çok ana eşyalardan haciz yapılmaktadır. Televizyon, yatak, koltuk, dolap gibi.

Uzun bir süre işsiz kaldınız, haciz edilecek malınız da kalmamışsa, bankalar hiçbir şey alamayacağı için artık bekleme süresine geçerler. Bu süre ise 20 yıldır. Eğer her yıl işlemleri tekrar yenilerse bankanız o 20 yılda haliyle uzayacaktır. Yani aslında banka borçlarında zaman aşımı diye bir kavram yoktur. 20 yıl içerisinde herhangi bir sigortalı işe girmeniz veya üzerinize bir mal almanız durumunda borcunuz olan banka direkt olarak el koyacaktır. Eskiden hapis cezası vardı ve borcunu alamayan bankalar mahkemeye verdiğinde hapis cezası alabilirdiniz fakat günümüzde bu kanun ortadan kalkmıştır.

Banka Borçlarından Etkilenmemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Konu bankalar olduğundan, Atalarımızın da dediği gibi her zaman ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekmektedir. Eğer maddi durumunuz iyiyse yine kredi çekerken ya da harcamalarınızı yaparken dikkatli olmanız gerekmektedir. Orta düzeyde bir geliriniz var ise yine harcamalarınıza dikkat etmeniz gerektiği gibi çekeceğiniz kredinin vadelerine, kredi miktarına da bilhassa dikkat etmek gerekmektedir. Yani ileride bu borcun altından kalkıp kalmayacağınızı düşünerek harcama yapmanızı öneririz.

Yine banka borçlarından etkilenmemek için her zaman borçlarınızı zamanında ve düzenli olarak ödemelisiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bankalarınıza borcunuzu ödeyebileceğinize dair ne kadar çok güven verirseniz, bankanız da zor durumda kalmanız halinde size o denli yardımcı olacaktır.

Bankalardan harcama yapacağınızda ya da kredi çekeceğiniz zaman, faiz oranlarını araştırarak kredi çekmelisiniz. Aksi takdirde 10.000 TL’lik bir krediyi 15.000 TL olarak ödeyebilirsiniz. Aslında kişileri asıl zorlayan da tam olarak faizi ödemektir. Bu yüzden kredi kartınızı, kredinizi alırken faiz oranlarına dikkat etmeli ve tekrar söyleyelim, borcunuzu düzenli ve zamanında yatırmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ