Sürekli Uyuma, İç Titreme ve Halsizlik
Kimi zaman sürekli uyuma, titreme ve halsizlik gibi şikayetler baş gösterebilmektedir. Gün içinde sürekli hissedilen yorgunluk, halsizlik ve titreme gibi sorunlar kişinin gündelik yaşamını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir. Bütün bu şikayetlerin altında yatan nedenler ciddi sorunlar olabileceğinden, dikkatli olunmalı gerekli tanı yöntemi için uzman doktora başvurulmalıdır.
Vücutta Titreme ve Halsizlik Neden Olur?
Enfeksiyonel Durumlar
Tıp literatüründe enfeksiyon şeklinde ifade edilen durum, bakteri ve parazitlerin vücuda girerek meydana getirdiği hastalıkların tümüne denmektedir. Zararlı mikroorganizmaların vücuda girişi, solunum yolu ile veya bulunulan ortamdan dolayı olabilir. Enfeksiyon rahatsızlıkları, bulaşıcı olduklarından dikkat etmekte fayda vardır. Hissedilen uykuma, halsizlik ve iç titreme halleri enfeksiyonel sorunların işaretçisi niteliğinde olabilir. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu olan soğuk algınlığı rahatsızlığında, uyuma-halsizlik-titreme şikayetlerine sık rastlanmaktadır. Detaylı analiz ve tetkik için uzman doktora danışılması tavsiye edilir.
Üşütme
Üşütmeye bağlı olarak uyuma isteği ve gün içinde sürekli yorgunluk hissi belirebilir. Soğuk gıdaların tüketilmesi veya uzun süre soğuğa maruz kalınması halinde üşütme sorunu baş gösterebilir. Bu durum da virüslerden kaynaklı olduğundan bir nevi, enfeksiyonel durum gibi değerlendirilebilmektedir. İştahsızlık, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, titreme, yüksek ateş gibi durumlar üşütmenin belirtileri olabilir. Soğuk kış günlerinde sık rastlanan bu durumun tedavisi için mutlaka uzman doktora başvurulması, bilinçsizce kesinlikle ilaç alınmaması tavsiye edilir.
Sürekli uyuma, iç titreme ve halsizlik şikayetlerinin nedeni aynı olabileceği gibi her sorunun ayrı incelenmesi gerekebilir. Şikayetler ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemelidir.