Altın Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Altın Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Zaman geçtikçe altın değerlenen bir takı haline gelmiştir. Bu kadar değerli bir mücevherin ise satış alanı genişledikçe, imitasyonlarının üretimi de çoğalmıştır. Peki altının gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Detayları yazımızda okuyabilirsiniz.

Altın Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Altın, hem takı olarak hem de endüstride sıklıkla kullanılan madeni bir üründür. Aslında vücudumuzu süslediği kadar, dünyadaki işlevi de hala tartışılmaktadır. Aslında hem maddi hem de manevi olarak oldukça değerlidir altın. Peki altının sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kısaca paylaşmış olalım sizlerle.

  • Altının ham rengi sarıdır. Fakat çinko, gümüş gibi maddeler eklenerek rengi gümüş rengine çevrilebilir ama değerinden herhangi bir şey kaybetmez. Altını ilk bakışta renginden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Her sarı renkli takı altındır demiyoruz tabii ki, fakat altının altın olduğunu anlamamıza yardımcı olacak ilk belirti sarı olmasıdır.
  • Altın, gümüş gibi takılarda ayar bulunmaktadır. Aslında bu ayar altının içindeki yoğunluktan verildiği için altının değerini de gösterir. Bu ayarlar en bilineni ve en düşüğü 8 ayar, en büyüğü ise 24 ayardır.
  • Altını aldığınız yerde imitasyon olup olmadığını anlamanız için olanak tanır size aslında. Eğer bilinmeyen herhangi bir kuyumcudan altın alıyorsanız kandırılma riskiniz oldukça yüksektir. Fakat marka olan kuyumcuların sizi aldatma riski oldukça düşüktür.
  • Altın bir yüzük alacağınız zaman ilk sorgulamanız gereken şey garanti belgesi ve sertifikadır. Eğer takıyı aldığınızda bu iki belge yoksa kesinlikle almamanızı öneririz.
  • Yüzüğünüzün altın olduğunu düşünerek aldıysanız, teyit ettirmek için başka bir kuyumcudan yardım alabilirsiniz. Böylece %100 olarak emin olmuş olursunuz.

Altın Yüzük Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Altın yıpranabilir, lekelenebilir. Böyle bir durumda ise bakımını gerçekleştirmek gerekmektedir. Altın bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, diğer gümüş vb. takılarınız ile kesinlikle temas halinde olmamasına özen göstermelisiniz. Aynı şekilde altınınızı temizleyeceğiniz zamanda çelik, gümüş gibi başka bir madde ile temas halinde bulunmaması oldukça önemlidir. Aksi takdirde altınınız değerini kaybeder ve daha çok yıpranmasına neden olmuş olursunuz.

Lekelenen altınlarınızı temizlerken su ve tuzdan yardım alabilirsiniz. Fakat kullanacağınız kabı öncesinde alüminyum folyo ile sarmanızı öneririz. Böylece istenmeyen bir problemin yaşanmasını da engellemiş olursunuz. Altınlarınızı doğal sabun ya da sirke kullanarak silebilir ya da suyun içerisinde yıkabilirsiniz.

Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi bir miktar su ve tuz karışımında bekleterek de, lekelerin geçmesini sağlayabilirsiniz. Yine altın takıları parlatmak için karbonat da kullanabilirsiniz. Böylece herhangi bir kimyasala maruz bırakmadan doğal yollar ile altınınızı parlatmış olacaksınız.

Altın takılarınızı sürekli takmıyorsanız belirlediğiniz aralıklar ile temizliğini sağlamanızı öneririz. Böylece kalıcı yıpranma ya da lekelenme gibi durumları engellemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ