Tavandaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Tavandaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Tavanda oluşan lekelenmeler herkesi rahatsız eder. Yattığımız zaman gözümüze ilk çarpan şey tavandaki lekelenmeler olur. Bu lekelerin oluşmasının farklı nedenleri vardır. En başta gelen nedenlerden biri rutubettir. Bir başka neden ise su tesisatında meydana gelen herhangi bir arıza olabilir. Diğer bir nedense evde sigara içilmesidir.

Özellikle de sigara içilen odanın tavanı çok daha fazla sararır. Bu şekilde birçok neden bulunmaktadır. Ancak çirkin görüntüye sebebiyet veren bu nedenlerin sonucu sarı lekeleri çıkarmak için birkaç yöntem mevcut. Bu yöntemleri uygulayabilmek için gerekli malzemeler ise şöyle; bir miktar çamaşır suyu, bir miktar lizol, alkol, fırça, su, 100 numara zımpara kağıdı, temiz bir bez, gözlük ve yüz maskesi.

1-)Çamaşır Suyu ile Tavan Temizliği

İlk önce iş güvenliği açısından ağzınızı ve burnunuzu kapatacak bir maske takın ve gözlerinizi korumak için gözlerinize bir gözlük takın. Temiz ve kuru bir bez yardımı ile tavanda oluşan lekeyi iyice silin. Ardından 100 numara zımpara kağıdı ile leke seviyesi eşitlenene kadar iyice zımparalayın. Daha sonrada tüm yüzeylerde kullanılabilen yoğun ve etkili çamaşır suyunu temiz bir beze dökün.

Çamaşır suyu döktüğünüz bu bezin üzerine az bir miktar su da dökün. Bu şekilde hazırladığınız ıslak ve yoğun çamaşır sulu bez ile zımparaladığınız bölgeyi yani leke oluşan bölgeyi iyice silin. Bu adımı bitirdikten sonra en az yarım saat bekleyin. Bekledikten sonra lekelerin geçtiğini göreceksiniz.

Eğer tavanınızda bulunan bu sarı lekeler geçmemiş ise daha uzun süre beklemelisiniz. Yeterince yani tavanınızda bulunan lekeler geçene kadar bekledikten sonra temiz ve ıslak bir bez yardımı ile çamaşır suyu ile sildiğiniz bütün bölgeyi iyice silin. Ardından tavanınızın eskisi gibi bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

2-)Lizol ile Tavan Temizliği

Lizol, kimyasal bir madde ve çok iyi bir mikrop kırıcıdır. Bu nedenle tavanda oluşan lekeleri gidermek için en etkili yöntemlerden biridir. Yağ görünümlüdür ve koyu kıvamlı katrandan elde edilen sıvı bir kimyasaldır. Eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için temiz bir bezi nemlendirin ve üzerine bir miktar lizol dökün. Bu şekilde hazırladığınız bez ile lekenin oluştuğu bölgeyi iyice silin. Lekelerin geçtiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ