Ayak Topuğunda Acıma

Ayak Topuğunda Acıma

Ayak topuğunda acıma, toplumda kadın erkek ayırmaksızın hemen hemen herkesin yaşadığı problemlerden biridir. Bu rahatsızlığın birden çok sebebi olabilir. Bu sebeple kişide böyle bir durum gözleniyor ise mutlaka kişinin diğer problemleri de göz önüne alınarak bir tedavi yöntemi geliştirilmelidir.

Ayak topuğunda acıma oluşumu çok uzun süre ayakta duran kişilerde sık sık gözlenen bir durumdur. Özellikle topuklu ayakkabı giymeyi seven kadınlarda ayağın anatomik şeklinin değişmesine bağlı olarak bu durum çok sık gözlenmektedir.

Ayak topuğunda meydana gelen acıma ve ağrının sebebi topuk dikeni olabilir. Bu durum topuk bölgesinde meydana gelen bir kemiksi yapıdan kaynaklanmaktadır. Yapı olarak kemiğe benzeyen bu yapının kemikle bir alakası görüntüsü dışında yoktur. Bu rahatsızlık topuk bölgesinde aşırı derecede kalsiyum birikmesine bağlı oluşur ve röntgen ile tanısı konulur. Bu rahatsızlık ayak tabanındaki kasların aşırı derecede yıpranması sonucunda oluşabilmektedir.

Ayak Topuğundaki Acımanın Tedavisi

Ayak topuğunda meydana gelen ağrı ve acımanın tedavisi için öncelikli olarak yapılması gereken kişinin istirahat etmesi ve ayak kaslarını çok fazla yormamalıdır.

Uzun süreli ayakta kalan kişilerde oluşan topuk ağrısı kişinin dinlenmesi halinde hızlıca düzelmektedir. Topuklu ayakkabı giyen kişilerde oluşan bu ağrı bir süre sonra kronik bir hal alabilir. Bu sebeple kişiler bu duruma gelmemek için dikkatli olmalıdır.

Topukta oluşan ağrının sebebi topuk dikeni gibi patolojik bir problem ise kişi muhakkak tıbbi bir destek almalıdır. Topuk dikeni rahatsızlığının tedavisinde;

  • Öncelikli olarak bol bol istirahat edin ve ayakta durmaktan kaçının.
  • Rahatsızlığın olduğu ayağa gün içerisinde en az 3-4 defa buz ile tampon yapınız.
  • Gün içerisinde ayağınızı fazla yormadan egzersiz yapınız.
  • Doktor kontrolünde son aşama olarak ilaç tedavisi uzmanlar tarafından gerekli görülebilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ