Siyah Zeytin Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Siyah Zeytin Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Siyah zeytin kurmak püf noktaları es geçildiği zaman yeşil zeytine nazaran daha zahmetli olabilmektedir. Fakat püf noktalarına dikkat ederek kurulduğu zamanda oldukça lezzetli olduğu için kimi zaman bu zahmete değmektedir.

Siyah Zeytin Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Şimdi size aşağıda siyah zeytin kurarken uygulayabileceğiniz püf noktalardan bahsettik. Bu adımları uygulayarak siz de lezzetli zeytinler elde edebilirsiniz.

1-)Seçtiğiniz Zeytinin Kalitesi

Zeytin kurarken ilk dikkat etmeniz gereken şey zeytinin kaliteli olmasıdır. Kaliteliden kastettiğimiz zeytinde yumuşama, bozulma varsa bu zeytinleri kurmanız oldukça imkansız hale gelebilmektedir. Kursanız dahi tuz daha da yumuşamasına sebep olabileceği için istediğiniz lezzeti de tam manasıyla alamayacaksınız. Bu yüzden diri ve düzgün zeytinler tercih etmenizi öneririz.

2-)Kaya Tuzu Kullanın

Zeytin kurarken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da hangi tuzu kullandığınız. Bir kere normal tuz kullanmak yeterli olmayacaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca kaya tuzu kullanmanızı öneririz. Böylece malzemeler doğru olduğunda, zeytin de daha lezzetli olacaktır.

3-)Malzemelerin Miktarı İyi Ayarlanmalıdır

Yani ne kadar zeytine ne kadar tuz kullanmanız gerektiği burada yine oldukça önemli bir detaydır. Bizim bir ölçü vermemiz gerekirse, 1 kilo zeytin için kullanılacak kaya tuzu miktarı da 100 gram olmalıdır. Eğer buna göre ölçünüzü belirlerseniz, daha sağlıklı bir ürün elde etmiş olursunuz.

4-)Zeytinlerin Hava Almasına Müsaade Edin

Eğer pet şişe içerisinde zeytin kuruyorsanız, pet şişenin kapağının üzerine bir tane olmak üzere küçük bir delik açın.

5-)Zeytinleri Her Gün Karıştırın

Bu madde kafanızı karıştırmasın. Burada asıl yapmanız gereken şişeleri her gün kontrol etmeli ve sürekli olarak sallamanız karıştırmanız gerekmektedir. Aynı şekilde çok fazla gaz birikimi olabileceği için 3 günde bir şişenin kapağını bir miktar açarak, içeride bulunan gazın çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Kurulmuş Zeytin Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Kurulmuş zeytini muhafaza ederken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Zeytini kurduktan sonra öncelikle aynı turşuda olduğu gibi serin ve kuru bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. Kesinlikle direkt olarak güneş ışığına maruz kalmadığından emin olmalısınız.

Bu zeytini muhafaza ederken hemen hemen her gün bir kere, yukarıda da belirttiğimiz gibi karışması açısından dikkatli bir şekilde sallamalısınız. Yine gaz birikimi olabileceği için, en az 3 günde bir olmak üzere kapağı hafifçe aralamanız bu gazın çıkmasını sağlayacaktır. Kurulmuş zeytini muhafaza edeceğiniz en uygun ortam varsa kileriz, yoksa mutfak dolabınız oldukça ideal olacaktır. Yanında bozulabilir ya da açıkta kalmış bir yiyeceğin kesinlikle bulundurulmaması gerekmektedir. Aksi takdirde etkilenebileceğinden bu durum bozulmasına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ