Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanır?

Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanır?

Bebeklerde kullanılan çamaşırlar öncelikli olarak bebeğe zarar vermeyen ve alerji yapmayan kumaşlardan seçilerek özel olarak yapılmalıdır. Kullanılan kumaşlarda kimyasal maddeler kesinlikle olmamalıdır.

Bebekler için kullanılan çamaşırlar yukarıdaki amaçlar doğrultusunda çoğu zaman pamuklu kumaştan yapılmaktadır. Pamuklu kumaş bebeğin daha rahat etmesini sağlamaktadır. Anne ve babaların sıkıntı yaşadığı problemlerden bir tanesi bebek çamaşırları nasıl yıkanır? sorusudur.

Bebeklerin çamaşırları bebeklerin sık sık kusması ya da yemek dökmesi, bezinden tuvaletinin sızması gibi sebeplerden dolayı kirlenmektedir. Kirlenen bu kıyafetlerin yıkanması esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

1-)Çamaşır Deterjanına Dikkat

Bebeklerin kıyafetlerini yıkadığınız çamaşır deterjanı çok önemlidir. Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için bu çamaşır deterjanlarına karşı bir alerji gelişimi söz konusu olabilir. Bu sebeple kullanacağınız deterjanın bebekler için özel yapılan bir deterjan olduğuna ya da hassas ciltler için geliştirilmiş bir deterjan olduğuna dikkat ederek kullanın.

Çamaşırın durulama evresini olabildiğince uzun tutunuz. Buradaki amaç kıyafetler üzerinde kalan kimyasalları olabildiğince uzaklaştırarak bebek ile olan etkileşimini azaltmaktır.

2-)Sabun Tozu Kullanın

Sabun tozu eskilerin en çok kullandığı çamaşır yıkama maddelerinden bir tanesiydi. İçerisinde kompleks kimyasallar olmadığı için bebeğin göreceği zarar en aza indirilmiştir. Sabun tozu kullanımı ile olabildiğince kimyasal karışımlardan uzak durabilirsiniz.

Burada da dikkat etmeniz gereken süreç durulama sürecidir. Durulama aşamasını iyi yaparak sabun kalıntılarından olabildiğince uzaklaşmak gerekmektedir.

3-)Havalandırma

Kıyafetler yıkandıktan sonra mutlaka havadar bir ortamda kurutulmalı ve havalandırılmalıdır. Buradaki en büyük amaç deterjan ya da yumuşatıcıda bulunan koku veren kimyasalların etkisinin azalmasıdır. Bu kimyasallar bebeğin koku duyusuna zarar verebilir ya da alerjik bir reaksiyon gelişimine sebep olabilir.

4-)Ütü Yapın

Bebek kıyafetlerinin yıkanması kadar ütülenmesi de büyük önem taşımaktadır. Ütü kıyafetlerin steril olmasını sağlayan bir yol gibi düşünülebilir. Ütülü kıyafetler kullanarak bebeğin olabildiğince az mikroorganizmaya maruz kalmasına sebep olursunuz.

Kullanılan kıyafetler genelikle pamuklu olduğu için ütüyü yaparken derecesini pamuklulara göre ayarlamanızı tavsiye ederiz.

NOT: Bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde yıkamak mikroplardan arınması için gereklidir. Çamaşır makinesinde yıkanırken dikkat edilmesi gereken husus sıcaklıktır. Genellikle pamuklular ayarlanarak yıkama işlemi gerçekleştirilir. Ancak beyaz ve çok kirlenen kıyafetlerde yüksek sıcaklıklarda yıkama işlemi gerçekleştirilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ