Boğazda Kanama Oluyor Balgamla Birlikte

Boğazda Kanama Oluyor Balgamla Birlikte

Boğazda kanama olması özellikle balgam ile birlikte atılımı genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında meydana gelmektedir. Özellikle üst solunum yollarında aşırı iltihaplanma ve bademciklerin tahriş oluşu kanlı balgam oluşumuna sebep olabilir.

Kanlı balgam oluşumu farenjit olan hastalarda aşırı kuru öksürükten dolayı sık sık meydana gelebilmektedir. Bu tarz oluşan kanlı balgamlar genellikle hastalığın tedavi edilmesi ile kolayca ortadan kalkar.

Bazı durumlarda ise boğazda kanama oluyor balgamla birlikte ve bu durum soğuk algınlığı, grip gibi üst solunum yolları hastalıklarının dışında meydana geliyor ise tehlikeli bir durumun habercisi olabilir.

Uzun süreli kanlı balgam oluşumu akciğerlerde meydana gelen bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Özellikle halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz hastalığında kanlı balgam ya da kan tükürülmesi çok sık meydana gelmektedir.

Kanlı balgam oluşumu akciğer zarının iltihaplanması, bronşitin ileri safhasında ve zatürrede de görülebilmektedir.

Kanlı Balgam Oluşturan Hastalıkların Tedavisi

Kanlı balgam oluşumu akıllara ilk olarak boğaz tahrişi var ise üst solunum yolları enfeksiyonlarını getirmektedir. Üst solunum yolları enfeksiyonlarının birçoğu bakteri kaynaklıdır ve kullanılacak antibiyotik tedavisi ile kısa süre içerisinde hastalığın semptomları ortadan kalkar. Aynı zamanda boğazda meydana gelen kanlı balgam oluşumunu önlemek ve boğazın tahriş olmasını engellemek için balgam sökücü, boğazı yumuşatıcı ilaçlar da tedaviye eklenir.

Kanlı balgam oluşumu denilince akıllara gelen bir diğer hastalık tüberkülozdur. Tüberküloz, bir bakteri kaynaklı rahatsızlıktır. Ancak hastalığın tedavisi ciddi bir prosedürdür. Antitüberküloz ilaçları kullanılır. Hastalık bulaşıcı özellikte olduğu için hasta hastane ortamında tedavi edilir bir nevi kişi tecrit edilir.

Tüberküloz hastalarının yediği kaptan, içtiği bardaktan içmek de hastalığın kapılmasına sebep olabilir. Hatta bu hastalığa sebep olan bakteriler havada uzun süre asılı kalarak yaşayabilir.

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı hastalığa yakalanan kişiler ile dikkatle temas edilmesi gerekmektedir. Kişinin yaşadığı ortamdaki eşyalar iyi şekilde dezenfekte edilmeli ve havalandırılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ