Boğazdan Gelen Cızırtılı Ses

Boğazdan Gelen Cızırtılı Ses

Boğazdan gelen cızırtılı ses genellikle üst solunum yolları rahatsızlıklarında oluşmaktadır. Üst solunum yolları enfeksiyonlarında yutağın, tonsillaların iltihaplanması sonucunda nefes alırken kişide zorlanma ve cızırtılı ses oluşumu meydana gelebilir.

Boğazdan gelen cızırtılı ses, konuşurken zorlanma ve kuru öksürük çoğu zaman farenjite işaret etmektedir. Farenjit halk arasında boğazımda bir kaşıntı var sürekli öksürüyorum ama geçmiyor şeklinde dile getirilebilir.

Farenjit kaynaklı boğazdan cızırtılı ses gelmesi çoğu zaman hastalığın geçmesi ile ortadan kaybolur. Hastalığın yoğun olduğu ilk iki gün kişinin ılık içecekler tüketmesi ve pastil kullanması da cızırtılı sesin çabucak geçmesini sağlar.

Boğazdan gelen cızırtılı ses ciddi bir akciğer enfeksiyonunun olduğunun habercisi olabilir. Böyle bir durumda genellikle öksürük ve ciddi bir balgam çıkışı olmaktadır. Tedavi edilmediği taktirde cızırtılı ses kişi konuşurken dahi devam eder.

Boğazdan gelen cızırtılı ses; ses tellerinin iltihaplanması ya da ses tellerinde meydana gelen ciddi bir harabiyetin göstergesi olabilir. Bu tarz durumlarda kişinin sesini yoracak hareketlerden uzak durması ve gereken tedaviyi alana kadar konuşmaktan dahi kaçınması gerekmektedir.

Ses tellerinde iltihaplanma bir kanser belirtisi de olabilir. Bu tarz durumlara karşı kişinin temkinli davranması, gerekli bütün tetkikleri yaptırması gerekmektedir.

Boğazdan Gelen Garip Ses

Boğazdan ses gelmesi çoğu zaman kişinin soğuk algınlığı, nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları yaşaması sırasında oluşur. Ancak bu durum çok çabuk geçer çoğu kişide farkedilmez bile.

Alt solunum yollarında ise özellikle bronşitte hastalık esnasında hırıltı oluşumu, göğüsten garip seslerin gelmesi çok normaldir. Bu hırıltılı sesin şiddeti hastalığın şiddeti hakkında da bilgi verir.

Akciğerde zar oluşumu ya da akciğer iltihaplanması da göğüsten garip ses gelmesine, hırıltı oluşumuna sebep olabilir. Sesin kaynağının tam olarak bulunması için gerekli tetkikler yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ