Borcam Buzluğa Konur mu?

Borcam Buzluğa Konur mu?

Borcam ısıya ve soğuğa dayanıklı olduğu için her iki şekilde de rahatlıkla tüketebileceğiniz bir üründür. Tabii ki bor camı soğuktan direkt sıcağa ya da sıcaktan direkt olarak soğuğa almak bu ürünü etkileyebilmektedir.

Borcam Buzluğa Konur mu?

Biraz önce de söylediğimiz gibi borcam sıcak ve soğuğa oldukça dayanıklıdır. Zaten borcamın yapımında kullanılan borik asit sayesinde, belirli bir sıcaklık derecesinde şekil aldığı için 300 dereceye kadar ısılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat borcam kullanırken de yine dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Mesela direkt olarak ocak üzerinde kullanmamanız oldukça önemlidir. Bu ısı cama zarar vermeyecek olsa dahi, borcamın ısıyı direkt olan alan bölgesinde hafif kararmalar meydana gelebilmektedir. Bu kararmalar elbette ki çıkabilir fakat bunun için uğraşmak yerine en başından böyle bir şey yapmamanız daha doğru olacaktır.

Borcamın Özellikleri Nelerdir?

Borcam adından da anlaşılacağı üzere içerisinde bor bulunmaktadır. Bor, daha çok ülkemizde daha çok çamaşır makinelerinde beyazlatıcı olarak kullanılması ile bilinmektedir. Bunun dışında borcamın özelliklerinden bahsedecek olursak;

  • Borcamın temizliği oldukça kolaydır. Fakat her cam üründe olduğu gibi el ile temizlik yapmak çizilmesini engellemeniz açısından oldukça sağlıklı olacaktır. Bulaşık makineleri mutfak temizliğinde yük hafifletici olsa da, sürekli kullanımda cam ürünlerin çizilmesine ve zamanla da bu çizilme ile kirli bir görüntüye sebep olabilmektedir.
  • Cam ürünler, mutfakta gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz en sağlıklı ürünlerdir. Kullandığınız saklama kaplarının cam olması, sakladığınız gıdanın daha sağlıklı bir şekilde saklanmasını sağlamaktadır. Borcam da yine cam olmasından dolayı yemeklerinizi, tatlılarınızı rahatlıkla muhafaza edebileceğiniz, sağlık açısından hiçbir rahatsızlığa sebep olmayacak bir üründür.
  • Borcamın sıcakta ve soğukta kullanılabilir olmasından dolayı kullanım alanı oldukça geniştir. Yani yiyeceklerinizi borcam kullanarak dondurucuda da rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz, aynı şekilde yiyeceklerinizi borcam kullanarak fırında da rahatlıkla pişirebilirsiniz.

Borcam Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi, ocakta yemek pişireceğiniz zaman borcam kullanmamanız aslında daha uygun olacaktır. Tabii ki ocağın ateşine hatta daha katlarca yüksek ısıya dayanabilecek bir üründür, fakat ısıyı tek bir yerden almasından dolayı hafif kararmalara sebep olabilmektedir. Bu konuda dikkatli olmak doğru olacaktır.
  • Bulaşık makinelerinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz ama borcamınızı daha uzun bir süre kullanmak ve her zaman yeniymiş gibi gözükmesini isterseniz mümkün olabildiğince elde yıkamaya özen göstermelisiniz.
  • Borcam yüksek sıcaklık ve soğuğa dayanıklıdır evet, ama maalesef darbelere dayanıklı değildir. Bu yüzden borcamınızı muhafaza ederken kolay erişebileceğiniz fakat düşmesine sebep olmayacak şekilde saklamanız da önemlidir. Yüksek bir yerde muhafaza ettiğiniz bu tarz ağır cam ürünleri alırken düşme tehlikesi oldukça fazla olduğundan yaralanmalara neden olabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ