1 Kilo Kıymadan Kaç Köfte Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Köfte Çıkar?

Bir kilo kıyma ile köftenin de büyüklüğüne göre yaklaşık olarak 40 adet köfteyi rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Fakat köfte yalnızca kıymadan oluşmadığı için içine koyacağınız malzeme ile birlikte bu sayı artabilmektedir.

1 Kilo Kıymadan Kaç Köfte Çıkar?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kıyma, içine katılan diğer malzemeler ve yapılacak olan köftenin büyüklüğüne göre aslında farklı sayılarda köfte yapmak mümkündür. Yani eğer orta büyüklükte köfte yapacaksanız bir kilo kıyma kullanarak yaklaşık olarak 50-60 arasında köfte çıkarabilirsiniz. Daha küçük boyutlarda yapacaksanız ise bu sayı 80 ila 100 arasında değişebilmektedir. Yine köfte daha büyük olsun istiyorsanız, yukarıda da belirttiğimiz gibi rahatlıkla 40 adet köfte elde edebilirsiniz.

Köfte özellikle çocukların neredeyse her öğün yiyebilecekleri, severek tükettikleri bir yemektir. Doğru et ürünü kullanıldığında ise oldukça sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat günümüzde özellikle et ürünlerinde kullanılan hormon ve başka hayvanların kesilip piyasaya sunulduğu gerçeğini de görmeden geçmememiz gerekiyor. Peki bir etin kaliteli ve taze olup olmadığını nasıl anlarız?

Et Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alacağınız eti her zaman mahalle kasabınızdan alın demeyi çok isterdik fakat günümüzde mahalle kasabına güvenmek de güç bir hal aldı. Bu yüzden alacağınız et ile ilgili size detaylı bilgi vermek için bu başlığı açtık. Umarım yardımcı olabilmişizdir 🙂

  • Taze eti kıyma, kuşbaşı, pirzola yani nasıl alıyorsanız alın, kesinlikle kokusu olmamaktadır. Alacağınız eti koklayarak alın çünkü eğer ette herhangi bir koku mevcutsa taze olmadığını rahatlıkla düşünebilirsiniz. Ve bu eti özellikle daha sonra pişirmek için alacaksanız kesinlikle tercih etmemenizi öneririz.
  • Et alırken bir başkasının verdiğini değil kendi seçtiğinizi alın.
  • Alacağınız etin görüntüsü de oldukça önemlidir. Şöyle ki eğer etin üzerinde kararma, grileşme varsa yine o eti tercih etmemelisiniz. Yine et normalden daha kırmızıysa boyanmış olabileceği ihtimalini düşünerek tercih etmemenizi öneririz. Taze etin rengi daha pembemsidir ve canlıdır.
  • Son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan ve keyfimizi kaçıran haberlerde de gördüğümüz gibi at ve eşek eti de özellikle merdiven altı diye tabir ettiğimiz mezbahalardan kasaplara kadar uzanabilmektedir. Bu tür et türevlerini de aslında tükettiğimiz etten ayırmak oldukça kolaydır. Yukarıda yazdığımız maddeleri kullanarak bu tüketilmemesi gereken ve hijyenik olmayan et ürünlerini kolaylıkla diğerlerinden ayırabiliriz. İnek, sığır, kuzu gibi hayvanların etleri at ya da eşek eti ile kıyaslandığında daha yumuşak daha pembemsidir. Kolay çiğnenebilir ve tüketilebilir fakat at eti daha sert, koyu renkli bir et türüdür ve bir nevi ciğere benzemektedir. Aynı şekilde ağız yapımız bu et türünü parçalamaya uygun olmamasından dolayı da yerken daha çok zorlanırsınız.

Dip Not: Aldığınız etin kokusundan, görüntüsünden ya da tadından bir şekilde şüphelendiyseniz kesinlikle tüketmemenizi öneririz. Hatta bilen bir kişiye de danışarak, şüphelendiğiniz gibi bir durum söz konusu olduğundan direkt olarak şikayet etmenizi öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ