Brüksel Lahanası Nasıl Saklanır?

Brüksel Lahanası Nasıl Saklanır?

Brüksel lahanası küçük hacimlerde ve tane tane olur. Kat kat yaprakları bulunan yeşil renkli bu sebze turpgiller familyasına ait oldukça sağlıklı bir besindir. Brüksel lahanasının bir diğer adı da frank lahanasıdır. Günümüzde farklı yöntemler uygulanarak yaz kış satılan bu sebze aslında kış mevsiminde hasat edilen bir sebze türüdür. Brüksel lahanasını yaz aylarında almak hem daha pahalı olacaktır. Hem de mevsiminde yetişmemiş Brüksel lahanası alma ihtimaliniz ortaya çıkacaktır. Bu nedenle kış mevsiminde taze olarak aldığınız Brüksel lahanalarını evde doğru yöntemler uygulayarak yıl boyunca saklayabilirsiniz. Saklanma koşullarının doğru olması besin değerlerini de kaybetmediğini gösterdiği için size en etkili sonucu verecektir.

Brüksel Lahanası Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Kurutarak Saklama

Brüksel lahanasını kurutarak saklama yöntemi uzun süre saklamak için kullanılabilecek etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken tek nokta Brüksel lahanasını daha sonra nasıl tüketeceğinizdir. Brüksel lahanasını kurutarak saklarsanız tüm yemekleri yapma şansınız olmayacağı için kuru Brüksel lahanası ile yapabileceğiniz yemekler için bu yöntemi kullanmaya dikkat edin. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle Brüksel lahanalarını iyice yıkayın. Daha sonra sirke ve su karışımı hazırlayarak Brüksel lahanalarınızı bu karışımın içine atın ve bir süre bekleyin.

Ardından bu işlemi tekrarlayarak Brüksel lahananızın tamamen temizlendiğinden emin olun. Ardından tekrar yıkayın ve suyunun akması için bekleyin. Suyu aktıktan sonra güneş ışığına maruz bırakmadan gölge ve serin bir yerde Brüksel lahanalarının tamamen kurumasını bekleyin. 1 hafta 10 gün gibi bir süre geçtikten sonra tamamen kuruyacaktır. Daha sonra pamuklu kumaştan yapılmış bez bir torbanın içinde serin ve havadar bir ortamda rahatlıkla saklayabilirsiniz. Böyle bir torbanız yoksa cam bir saklama kabı içinde de muhafaza edebilirsiniz.

2-)Şoklayarak Saklama

Şoklama yöntemi ile Brüksel lahanalarını tüm tazeliği ile birlikte rahatlıkla saklayabilirsiniz. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem için öncelikle Brüksel lahanalarını iyice yıkayın. Daha sonra lahanalarınızın miktarına göre uygun büyüklükte bir tencerenin içini su ile doldurarak ocağa alın ve kaynaması için bekleyin. Kaynamakta olan suyun içine bir süzgeç yardımı ile Brüksel lahanalarını atın ve 3 dakika kadar haşlanmalarını bekleyin. Bu arada aynı büyüklükte bir kabın içine bol miktarda buz ve soğuk su koyun. 3 dakika kadar kaynar suyun içinde bekleyen lahanaları alıp buzlu suyun içine atın. Buzlu suyun içinde de 3 dakika kadar bekletin. Daha sonra buzdolabı poşetlerine yayvan bir şekilde yerleştirerek buzluğa ya da derin dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ