Çiçeklerin Sineklenmesi Nasıl Önlenir?

Çiçeklerin Sineklenmesi Nasıl Önlenir?

Çiçekler, yeterli bakımları yapılmadığında sineklenebilir ve bunu sonrasında tamamen yok etmek zaman gerektiren bir işlem olduğundan, her zaman bakımını gerçekleştirmek gerekmektedir.

Çiçeklerin Sineklenmesi Nasıl Önlenir?

1-)Aspirinli Su Karışımı

Aspirin aslında geçmişten beri kullanılan bir yöntemdir. Sadece çiçeklerin sineklenmesinde değil, genel bakımlarında da sıkça kullanılmaktadır. Burada tek yapmanız gereken, 1 bardak su içerisine 1 adet aspirin atıp, aspirinin iyice erimesini sağlıyorsunuz. Daha sonrasında ise bu karışımı çiçeğin köküne gidecek şekilde dökün. Sineklenmenin önüne geçeceği gibi çiçeğinizin canlanmasını da sağlayacaktır.

2-)Sigara Külü Dökün

Normalde çiçeklerin diplerine toprağa izmarit atmak oldukça yanlıştır. Fakat eğer çiçeğiniz sineklendiyse ve artık bu sinekler evinizin her yerindeyse, çiçeğin dibine bir miktar sigara külü dökün ve bu şekilde bekletin. Sigara külü çiçeğe herhangi bir zarar vermeyecektir fakat sinekleri kaçıracaktır.

3-)Toprağı Kurutun

Eğer çiçeğinizin toprağı çok ıslaksa, bu da sineklenme yapabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca toprağı sürekli değil de belirli aralıklarla sulamaya özen göstermelisiniz.

4-)Çiçeğin Yerini Değiştirin

Çoğu zaman çiçeğin yerini değiştirmek de bir çözüm olabiliyor. Bu yöntem daha çok aşırı miktarda sineklenme meydana gelmişse işe yarayacak bir yöntemdir.

Çiçeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

  • Öncelikle her çiçeğin farklı bir bakımı vardır. Bazı çiçekleri haftada bir sulamak rahatlıkla yetiyorken, bazı çiçekler ise hep su istemektedir. Bazı çiçekler güneşi çok sever fakat bazı çiçekler ise uzun süre güneşte kaldığında direkt kurur. Bu yüzden baktığınız çiçeğin özelliklerini ve cinsini iyi bilmeniz gerekmektedir. Ancak böyle olduğunda doğru bir şekilde bir çiçeği uzun süre canlı tutabilirsiniz.
  • Çiçeğinizi aldıktan sonra en çok hangi bölgede yetiştiğine bakmanız, çiçeğin bakımını yaparken size oldukça kolaylık sağlayacaktır. Örneğin çiçek Akdeniz ikliminde çabuk büyüyen ve canlanan bir çiçekse buradan kolaylıkla güneşi sevdiğini düşünebilirsiniz. Eğer Karadeniz bölgesinde sıklıkla yetişen bir çiçek ise, bu da normalde biraz daha suyu sevdiğini göstermektedir.
  • Çiçeklerin bakımında bir diğer önemli nokta ise, özellikle saksı çiçeği ise toprağını belirli periyotlarda değiştirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda kökler her geçen gün aynı insan vücudu gibi gelişebildiği için özellikle çabuk büyüyen çiçeklerde aynı saksı ile uzun süre kalması çiçeğin rahat rahat büyüyememesini etkiler ve zamanla çürümeye başlar. Bu yüzden toprağını değiştirdiğiniz gibi büyüdüğünü fark ettiğinizde saksısını da değiştirmelisiniz. Saksı ve toprak değiştirmeniz için geçerli olan bir diğer sebep ise toprağın böceklenmesidir. Toprak değişmedikçe belirli bir zaman sonra böceklenmeye başlar. Bu böcekler çiçeğin köküne de zarar vererek direkt olarak ölmesine sebep olur. Bu yüzden özellikle bu duruma dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Çiçek bakımında önemli bir diğer nokta ise çürümüş yapraklardır. Eğer yapraklarda ya da çiçeğin dallarında çürümeler meydana gelmişse, bu bölgeleri mümkün olduğunca temizlemeniz de çiçeğin ömrünü uzatacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ