Reçel Şekerlenirse Ne Yapılır?

Reçel Şekerlenirse Ne Yapılır?

Reçel, kahvaltıların vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Özellikle ev yapımı reçeller mükemmel tadı ile hemen hemen hepimizin yemekten zevk aldığı ürünlerdir. Reçel hazırlanması çok kolay olmayan, zahmet gerektiren bir şeydir.

Reçelin yapımı esnasında karşılaşılacak zorlukların dışında tüketimi esnasında da bazı zorluklarla karşılaşılmaktadır. En sık karşılaşılan problem reçelin şekerlenmesidir. Peki reçel şekerlenirse ne yapılır?

Reçelin şekerlenmesi sık karşılaşılan bir problemdir ve evde yapacağınız birkaç yöntem ile reçeli çöpe atmadan eski haline getirmeniz mümkündür. Aşağıdaki yöntemleri adım adım uygulayabilirsiniz.

1-)Sıcak Su İçerisinde Bekletin

Reçellerin şekerlenmesinin en büyük sebebi soğukta bekletilmesidir. Özellikle buzdolabı içerisinde bekletilen reçeller sık sık şekerlenir. Bu durumu çözecek en kolay yöntem sıcak sudur.

Şekerlenmiş reçeli ağzı kapalı bir kap içerisine koyunuz. İçerisi sıcak su dolu bir kap içerisine koyun ve bir süre bekletin. Sıcak suyun etkisi ile şeker tekrar çözülür ve problem ortadan kalkar.

2-)Su Ekleyin

Bazen reçellerde meydana gelen şekerlenmenin sebebi reçel yapımı aşamasında kullanılan şeker miktarının fazla olmasıdır. Fazla şeker reçelin soğumasından sonra şekerlenerek kendini belli etmektedir.

Böyle bir problem ile karşılaşırsanız ilk yapmanız gereken reçelin içerisine ılık bir miktar su koyunuz ve reçeli tekrar kaynatın. Bu işlem esnasında kullanacağınız su reçelin miktarına göre değişebilmektedir.

3-)Limon veya Limon Tuzu Ekleyin

Pişirme esnasında yapacağınız hatalar reçelin şekerlenmesine sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız hiç zaman kaybetmeden reçelin içerisine birkaç damla limon suyu ilave ediniz ve kaynatmaya devam ediniz. Eğer elinizde limon yok ise bu işlemde limon tuzu da kullanabilirsiniz.

4-)Alkol ve Su Kullanın

Bu yöntem kolay ve diğer yöntemlere alternatiftir. Tek yapmanız gereken bir çorba kaşığı alkol ve suyu reçele ekleyiniz ve bir taşım daha kaynatın. Bu işlem sayesinde reçelde meydana gelen şekerlenme geçmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ