Dil Altında Çıkan Küçük Dil

Dil Altında Çıkan Küçük Dil

Ağız boşluğu dil, dişler, küçük dil ve yutağa kadar olan bölümü kapsamaktadır. Ağız boşluğunda meydana gelebilecek bir rahatsızlık akut ya da kronik olarak seyredebilmektedir.

Ağız boşluğunda bazı patolojik değişimler meydana gelebilmektedir. oluşan bu değişimler genellikle tümör oluşumunun belirtisidir. Dil altında çıkan küçük dil olarak adlandırılan bazı tümörler de sıkça görülebilmektedir.

Ağız boşluğu ve yutakta meydana gelen tümörler genellikle erken evrede farkedilirse kolayca tedavi edilir. Ağız ve yutak bölgesinde meydana gelen kanserlerde cerrahi müdahale gerekmektedir. Tümörlü bölge acilen alınmalıdır.

Dil altında çıkan küçül dil bazı durumlarda kötü huylu bir tümör kaynaklı olmayabilir ve alınmasına gerek yoktur. Bu tarz durumlarda oluşan yapının iyi huylu ya da kötü huylu olduğunu anlama için alınan parçanın patolojide incelenmesi gerekmektedir.

Dil Altında Çıkan Yaralar

Dil altında başta olmak üzere ağız boşluğunun tamamında yara oluşumu gözlenebilir. bu durum genellikle bakteri kaynaklıdır. Af olarak halk arasında adlandırılan bu yaralar kişinin ağrı ve acı duymasına sebep olmaktadır.

Bu tarz bakteri kaynaklı yaralar; antibakteriyel ağız gargaraları kullanımı sonucunda genelde geçmektedir. Ancak bunun yerine evde düzenli olarak tuzlu su ile de gargara yapabilirsiniz.

Dil altında ya da ağız boşluğunda oluşan yaraların bir diğer kaynağı ise strestir. Bazı kişiler aşırı stresli olduğu zamanlarda vücudu bu duruma tepki verir. vücutta meydana gelen ağrılar ya da yaralar bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Bu durumda oluşan yaralarda kişinin stresine sebep olan etmenin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Sürekli ilaç kullanımı da ağız içinde yara oluşuma sebep olan bir diğer durumdur. Bu tarz ilaçlarda genellikle kullanım talimatına dikkat edilmeli ya da uzun süreli böyle etki görüldüğünde doktora giderek ilacın değiştirilmesi talep edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ