Dolaptaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Dolaptaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Evlerde neredeyse tüm odalarda kullanılan dolaplar kendi içlerinde de çeşitlere ayrılmaktadır. Dolapların mutfak dolapları, banyo dolapları, gardıroplar, yük dolapları gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlilikler kullanım alanlarına göre oluşmuştur. Ancak kullanım alanı her ne olursa olsun tüm dolaplarda hava koşulları ve ortam koşullarına bağlı olarak rutubet oluşumu gözlenebilir. Oluşan rutubet ortaya çıkardığı koku ile de rahatsız edici bir hal alır. Ancak belli yöntemler kullanarak rutubet kokusunu gidermek mümkündür.

Bunun için öncelikle yapmanız gereken rutubetin oluştuğu ortama göre uygun bir yöntem seçmektir. Rutubet aslında nem kaynaklı oluşan bir durumdur. Ancak farklı şartlarda oluşabilecek rutubetin kokusunu gidermek için de farklı yöntemler uygulanmalıdır. Bu yöntemler için lavanta, çamaşır yumuşatıcısı, sirke, kahve telvesi ve toz hardal gerekmektedir.

1-)Lavanta

Lavanta kullanarak dolapta oluşan rutubet kokusundan kurtulmak mümkündür. Üstelik etkili yöntemlerden de biridir. Lavanta yöntemini uygulamak için lavanta keseleri oluşturun. Lavantanın kırıntılarının dolabınıza dökülmesini engelleyecek bir kumaşın içine lavanta koyarak kumaşı 4 tarafından dikin. Bu şekilde hazırladığınız keseleri belli aralıklar ile dolabın içine yerleştirin.

2-)Havalandırma

Rutubet kokusunu gidermenin en etkili yollarından biri de havalandırmadır. Havanın mikrop kırıcı ve temizleme özelliği sayesinde odada bulunan kötü kokular ve rutubet kokuları iyi bir havalandırma sonucunda kaybolacaktır. Dolabınızda bulunan rutubet kokusunu gidermek için her gün dolabın kapaklarını açarak 5-10 dakika kadar havalandırın. 10-15 günde birde de dolabın içindekileri de çıkararak havalandırmak gerekmektedir.

3-)Sirke

Sirke, mikrop kırıcı özelliği ile birçok işe yaramaktadır. Rutubet kokusu oluşan dolabınızın içini tamamen boşaltın. Daha sonra sirke ile tüm dolap yüzeyini silin. Eğer sirke kokusundan da rahatsız oluyorsanız elma sirkesi kullanın. Bu konuda işlev açısından sirke çeşidi olarak bir fark yoktur. Tüm dolabı sirke ile sildikten sonra temiz su ile tekrar silin ve bir süre havalandırıp dolabı yerleştirin.

4-)Çamaşır Yumuşatıcısı

Bu yöntem tüm dolaplar için uygulanabilecek bir yöntem değildir. Bu yöntemi içinde kıyafet, havlu bulunan dolaplar için rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bir sprey şişesinin içine çok az miktarda çamaşır yumuşatıcı ekleyin ve üzerini su ile doldurun. Bu karışımı hazırladıktan sonra dolabın içine sıkın. Bu işlemi belli aralıklar ile tekrarlayarak dolaptaki rutubet kokusundan kurtulabilirsiniz.

5-)Kahve Telvesi ve Toz Hardal

Kahve telvesi ve toz hardal kullanarak rutubet kokusundan kurtulmak etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntemi uygulamak için bir miktar kahve telvesi ile bir miktar toz hardalı karıştırın. Daha sonra rutubet olan bölgeyi bu karışım ile ovalayın. Bir süre bu şekilde bekleyin. Daha sonra temiz su yardımı ile ovaladığınız bölgeyi uygun koşullarda iyice temizleyin ve kurulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ