Soyulmuş Soğan Nasıl Saklanır?

Soyulmuş Soğan Nasıl Saklanır?

Soğan yemeklere verdiği lezzetten dolayı hemen hemen her yemekte vazgeçilmeyen ve kullanılan bir sebzedir. Yemeklerin dışında salatalarda da çok sık tercih edilmektedir.

Soğan soyumu göz yaşarmasına sebep olduğu için çok olan bir sebzedir. Çoğu kişi tarafından bu sebeple bile kullanılmaz. Ancak soğanın soyulmasından sonra göz yaşartıcı etkisi hızla kaybolmaktadır.

Soyulmuş soğanın saklanması da her zaman ev hanımları arasında merak edilen ve tartışılan bir durum olmuştur. Çoğu ev hanımı dolapta koku yapmasından dolayı soğanın kabuğu soyulmuş halinin saklanmaması gerektiğini savunmaktadır. Ancak uygulanacak birkaç püf nokta ile soyulmuş soğanları buzdolabında saklayabilirsiniz.

Aşağıda soğanları saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini seçerek kullanabilirsiniz. Kullanma esnasında herhangi bir terslik ile karşılaşmamak için anlatılan yöntemleri dikkatlice okuyunuz.

1-)Saklama Kaplarında Saklayın

Soğanın kabuksuz biçimde saklanması esnasında karşılaşılan en büyük sorun kokunun etrafa yayılması ve sinmesidir. Bu durumu önlemek için soğanın çevre ile olan etkileşimini kesmek gerekmektedir.

Soğanı dış ortama hava sızdırmayan bir saklama kabı içerisine koyarak uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Bu sayede hem dış ortama soğan kokusu yayılmaz hem de soğanın bozulmadan uzun süre boyunca saklanmasını sağlamış olursunuz.

2-)Buzdolabı Poşeti Kullanın

Buzdolabı poşetleri de soyulmuş soğanları saklamak için iyi bir alternatiftir. Bu poşetlerinde soğanı saklama mantığı aynı temele dayanmaktadır. Hava ile teması kesilen soğan uzun süre boyunca kokmadan ve bozulmadan saklanabilmektedir.

Buzdolabı poşetinde soğanı doğranmış halde de saklayabilirsiniz. Uzun süreli saklama için dondurucuda buzdolabı poşeti içerisinde saklamayı tercih edebilirsiniz.

3-)Jelatin Streç Film İle Sarın

Kabuğu soyulmuş bütün haldeki soğanı etrafa koku yaymaması için jelatin streç film ile sararak saklayabilirsiniz. Bu saklama işlemi uzun vadede soğanın hava ile temas etmesine bağlı olarak etkisiz hale gelebilir. Uzun vadede saklama için yukarıdaki yöntemlerden bir tanesini seçiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ