Evdeki Yemek Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Yemek Kokusu Nasıl Giderilir?

Yemekler yeni piştiği zaman fazlasıyla güzel kokar. Hatta bir çok kişinin iştahını açar. Özellikle fırından yeni çıkan yiyecekler insanları kokusuyla cezbeder. Ancak hangi yemek olursa olsun yenildikten sonra dahi evin içini kokutuyorsa bu durum pek hoş bir durum olmaz. Çünkü bu kokular eve sinmiş demektir ve zamanla can sıkıcı olmaya başlarlar. Özellikle soğanın kavrulurken çıkardığı koku evlere kolaylıkla siner. Bunun yanı sıra sebze yemeklerinin kokuları da eve sinen güçlü kokulardır. Her ne kadar can sıkıcı da olsa bu kokular başa çıkmanın yolları bulunmaktadır.

1-)Sirke ve Limon

Yemeğinizi pişirdikten sonra küçük bir tencere ya da bir cezve yardımı ile evdeki yemek kokusundan kurtulabilirsiniz. Bunun için tencere ya da cezvenin içine 1 bardak su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 limonun suyunu koyun ve bu şekilde kaynatın. Bu karışım kaynadıkça eve koku yayacaktır ve yemek kokusunu giderecektir.

2-)Limon ve Tarçın

Bu yöntem için öncelikle 1 su bardağı kadar su kaynatın. Daha sonra kaynar suyun içine 1 tane çubuk tarçın ve yarın limonu doğrudan atın. Bu şekilde demlenen su zamanla eve hoş bir koku yayacaktır. Böylece evinize sinen yemek kokularından rahatsız olmanıza gerek kalmayacaktır.

3-)Tarçın ve Kesme Şeker

Yemek yaparken kokuların fazla yayılması için farklı önlemler alınsa da tamamen engel olmak mümkün olmaz. Ancak bu yöntem ile yayılan kokuları tam olarak minimuma çekmiş olursunuz. Bunun için bir adet kesme şekeri toz tarçına batırıp iyice bulayın. Daha sonra yemeği pişirirken ocağın kenarına bu kesme şekeri koyun. Yemek pişerken şekerin erimesine izin verin böylece yemek kokusunu fark etmeyeceksiniz.

4-)Vanilya

Hoş kokular eşliğinde yemek yapıp yaptığınız kokuların eve sinmesi istemiyorsanız bu oldukça etkili bir yöntem. Öncelikle küçük bir tava ya da tencereye bir paket vanilya dökün. Ardından ocağın altını açarak vanilyayı kavurun. Kavurdukça vanilya kokusunun evinizi sardığını göreceksiniz.

5-)Defne Yaprağı

Defne yaprağıda etkili çözümlerden biridir. Bunun için bir cezve ya da küçük bir tencereye eve sinen kokunun yoğunluğu ile orantılı olarak defne yaprağı koyun. Bir miktar su ilave ettikten sonra kaynatın ve ağzını kapatmadan soğumaya bırakın. Bu şekilde defne kokusu tüm eve yayılacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ