Brokoli Haşlarken Yeşil Kalması İçin Ne Yapmalı?

Brokoli Haşlarken Yeşil Kalması İçin Ne Yapmalı?

Brokoli haşlarken yeşil kalması için öncelikle aşırı pişirmemeye dikkat etmek gerektiğini hatırlatalım. Evet, haşlayarak pişirebileceğiniz gibi buhar kullanarak pişirirseniz de brokolinin yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz.

Brokoli Haşlarken Yeşil Kalması İçin Ne Yapılmalı?

Brokoli öyle bir sebzedir ki, hem lezzeti, hem diğer gıdalarla uyumu hem de ve en önemlisi sağlığımıza kattığı yararlar ile tam bir tedavi sebzesidir. Oldukça sağlıklı olan bu sebze, pişirme yöntemlerine bağlı olarak besin değerlerini kolaylıkla kaybedebilir. Fakat tamamen bu sebzeden yararlanmak isterseniz ancak iki şekilde pişirmeniz gerektiğini söyleyelim. Yani yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi ya buharla ya da haşlayarak.

  • Brokoli dikkat edilerek pişirildiğinde besin değeri kaybolmadığı için rengi yeşil kalmaktadır. Bu yeşilliğin bazı insanlara çiğ tüketiyormuş hissi verdiği söylense de, siz öyle düşünmeyin. Çünkü öyle çiğ değil! Brokoli de içinde birçok madde barındırmasından dolayı aslında mümkün olduğunca çok az pişirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde muhtemelen çok da bir faydasını görmemiş olursunuz.
  • Brokoliyi pişirirken rengi yeşilden dönmeden önce ocağın altını kapatmalı ve her zaman kısık ateşte haşlamalısınız. Bir diğer yöntem olarak bahsettiğimiz buhar ile pişirmek için ise 2 tencere kullanmanız gerekmektedir. Bir tencere tamamen su olacak, ikinci tencerede ise sadece brokoliler olmalı ve brokoli tenceresini su dolu tencerenin kapak kısmına gelecek şekilde oturtmalı ve ocağın altını yakmalısınız. Sudan dolayı çıkan buhar brokolinin olduğu tencereye ulaşarak, brokolinin doğal bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Brokoli Seçerken;
Brokoli seçimiz her zaman mevsiminde ve taze olanlardan yana olmalıdır. Brokoliler de herhangi bir sararma, küflenme ya da yumuşama durumu, brokolinin bozulmaya başladığını gösterdiği için bu durumda besin değerleri de düşecektir.

Brokolinin Faydaları Nelerdir?

  • Brokoli sık bir şekilde haşlanarak tüketildiğinde kalp sağlığını korumaktadır. Aynı zamanda damarları da temizlediği için damar tıkanıklığı problemini tamamen ortadan kaldırabilmektedir.
  • Hücrelerin sağlıklı bir şekilde yenilenmesini sağladığı için kanser hastalığının oluşumunu önlediği araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.
  • İçerisinde bulunan magnezyum, kalsiyum ve potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemektedir.
  • Yine içinde bulunan kalsiyumun oranından dolayı küçük yaşlardan itibaren tüketilmesi kemik gelişimi açısından oldukça önemlidir. Hem kemiklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunur hem de ileriki yaşlarda sıkça karşılaşılan kemik erimesi sorununun da büyük oranda önüne geçmektedir.
  • Vücudumuza biz fark etmesek de gün içinde birçok zehirli madde girmektedir. Bunlar yediklerimizden, dokunduğumuz eşyalardan hatta soluduğumuz havadan bile bu zehir içimize işler. Gözle görülür somut bir şekilde hissedilen bir durum olmadığı için çok fazla umursamak da, vücut direncini zamanla zayıf kılar. Brokoli tüketmek ise bu zehrin büyük oranda atılmasına yardımcı olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ