Far Lekesi Nasıl Çıkar?

Far Lekesi Nasıl Çıkar?

Makyaj yapmak her kadını mutlu eder ve birçok kadın sadece keyif aldığı için makyaj yapar. Her kadınının olmazsa olmaz makyaj malzemeleri vardır. Genellikle olmazsa olmaz makyaj malzemesi olarak ruj, rimel söylenir. Fakat far da birçok kişi için vazgeçilmez bir makyaj malzemesidir.

Yoğun geçen bir günün ardından eve dönüldüğünde kadınların yapması gereken işlerden biri de makyaj silmektir. Ancak koşturmaca ile geçen bir günün yorgunluğu ile zaman zaman kadınlara makyaj silmek zor gelir ve makyajları ile birlikte uyurlar. Ancak makyaj ile uyumak sağlık açısından da hiç doğru bir davranış değildir.

Üstelik bununla birlikte yastık kılıflarına buluşan makyaj malzemeleri de zorlu lekeler olarak karşımıza çıkar. Özellikle makyaj yaparken far kullanılmış ise daha zorlu bir hal alır. Sadece bu durumlarda değil makyaj yaparken de far kıyafetlere kolaylıkla bulaşabilir. Ayrıca gün içerisinde ufak dikkatsizlikler ile de bu durum gerçekleşebilir. Her ne şekilde olursa olsun birkaç yöntem sayesinde oluşan far lekelerinden kurtulmak mümkündür.

1-)Beyaz Sabun

Far lekesi olan eşyanızın lekeli kısmını beyaz sabun ile çitileyerek birkaç saat bekleyin. Ardından soğuk ya da ılık su ile çitileyerek iyice durulayın. Sıcak su kullanmak birçok leke için daha etkili olabilir ancak far lekesi için lekenin daha zorlu bir hale gelmesine neden olur. Bu nedenle far lekesini temizlerken kesinlikle sıcak su kullanmayın. Bu şekilde far lekesi geçmez ise eşyanızı sabunla çitiledikten sonra bir gece bekletin. Bu şekilde mutlaka geçecektir.

2-)Sirke

Far lekesinin çıkarmanın en etkili yollarından biri de sirkedir. Birçok derdin dermanı olan sirkeyi far lekesini çıkarmak için kullanacaksanız bir kovanın içine eşyanızı kaplayacak kadar ılık su koyun ve üzerine 1 su bardağı elma sirkesi ilave edin. Bu şekilde hazırladığınız karışımın içinde eşyanızı 1-2 saat kadar beklettikten sonra beyaz sabun ile ovalayarak durulayın. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

3-)Eter

Göz farı lekelerini temizlemek için uygulanabilecek bir diğer etkili yöntem ise eter kullanmaktır. Bunun için bir bezi eter ile ıslatın. Daha sonra eterli bez ile lekeyi silin. Eşyanıza zarar vermemek için çok fazla bastırmadan uygulayın bu adımı. Bu şekilde lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

4-)Oksijenli Su

Bir pamuk üzerine dökeceğiniz oksijenli su lekeyi çıkarmanızı kolaylaştıracak bir diğer yöntemdir. Bunun için oksijenli su döktüğünüz pamuk ile lekeyi silin. Ardından sabun ile çitileyin ve durulayın. Oksijenli su lekenin kolaylıkla çıkmasını sağlayacaktır.

NOT: Bu ürünleri kullanmadan önce kullanacağınız eşyanın gözükmeyen bir yerinde kumaşa zarar verip vermediğini test edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ