Arabadaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Arabadaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Arabada oluşan rutubet kokusunu gidermek için aslında %100 olarak mümkün olmayabilir. Şöyle ki bu koku uzun zamandır olan bir koku ise muhtemelen aracın içinde bulunan kaplamalardan meydana gelmektedir. Bu kokunun azalmasını sağlamak bile oldukça güç olacaktır.

Arabadaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Aracınızı ikinci el olarak aldıysanız ya da uzun zamandır fark ettiğiniz bir koku fakat müdahale etme vaktiniz olmadıysa öncelikle kokunun kaynağına yoğunlaşmanızı öneririz. Biraz öncede bahsettiğimiz gibi birçok kokuyu aracınızı havalandırarak geçirebiliyorken, bu tarz kalıcı kokuların asıl sebebi genelde araç koltuk, tavan ya da bagaj kaplamalarından meydana gelmektedir ve havalandırdığınızda kısa süreliğine sizi rahatlasa da, daha sonrasında aynı yoğunluk ile tekrar bu koku devam edecektir.

Rutubet kokusunu gidermek için ilk yapmanız gereken şey detaylı bir araç temizliği olmalıdır. Koltukların, tavanların silinmesi bagaj kaplamasının silinmesi gibi detaylı bir temizlik ile bu kokuyu giderebilir ya da azaltabilirsiniz ki bu kokunun da yoğunluğuna bağlıdır. Aracınızı uzun süre olmayacak şekilde, belirlediğiniz aralıklar ile tam anlamıyla iç dış temizliğini yaptırmanız bu kokunun zamanla azalmasına da yardımcı olacaktır. Aynı şekilde eğer rutubet kokusu çok keskin değil ise yine baskın ya da rahatsız edici olmayacak şekilde bulduğunuz güzel bir koku da rutubet kokusunun duyulmasını etkileyebilmektedir. Fakat kesinlikle keskin bir araba kokusu kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde iki kokunun karışımı da sizi rahatsız edecektir.

Arabadaki Rutubet Kokusunun Nedenleri Nelerdir?

Arabada meydana gelen kokuların sebebi, çoğu aracın çok iyi temizlenmemesi ya da uzun süre kirli kalmasına bağlı olarak oluşmaktadır. Aynı şekilde sürekli tütün ve tütün mamullerinin içimi, alkol dökülmesi gibi problemler de aracın kokmasına sebep olmaktadır. Ve bu tür durumların sonucunda araç temizliği yapılmadığında ya da erken müdahale edilmediğinde koku kalıcı bir kokuya dönüşebilmektedir.

Aracın koltuklarının içinde sıkıştırılmış süngerler bulunmaktadır ve eğer koltuklarınız deri değil ise kısa zamanda dökülen içecek ya da gıda ne ise süngere nüfuz eder ve bu da aracınızın kokmasına sebep olur. Öncelikle bu durumu engellemek adına araç içindeyken sigara içmemeye, özellikle camlar kapalı iken sigara içmemeye dikkat etmeli, hareket halindeyken bir şey tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Araç Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Biraz öncede bahsetmiş olduğumuz gibi özellikle hareket halindeyken bir şey yiyip içmemeye özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Mümkün olduğunca araç içinde sigara içmemelisiniz. Eğer içecekseniz camınız açık kalmalı ve sık sık aracınızın küllük kısmını temizlemelisiniz.
  • Araç iç dış temizliğini ihmal etmeden sürekli olarak yaptırmalısınız ve kirlenmemesine de özen göstermelisiniz. Büyük şehirlerde araç artık bir insanın eli kolu gibi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzden aracınızın içinde soluduğunuz hava oldukça önemlidir.
  • Araç bakımınıza dikkat etmelisiniz. LPG’li ise belirlediğiniz aralıklarda muhakkak bakımını yaptırmanız gerekmektedir.
  • Araç içerisinde her zaman ilk yardım çantası, ıslak mendil, temiz bez ve araç temizliği için satılan kimyasal sprey temizleyicilerden bulundurmalısınız. Böylece herhangi bir problem ile karşılaştığınızda daha çabuk bir şekilde müdahale edebilirsiniz.
  • Eğer küçük çocuğunuz varsa muhakkak çocuk oturma koltuklarını kullanmalısınız. Günümüzde artık kullanmamak para cezası ile sonuçlanmaktadır.
  • Araç kullanırken yabancı madde ve alkol alımından uzak durmanız gerektiğini hatırlatalım.
  • Son olarak ise emniyet kemeri her zaman önemlidir. Gideceğiniz mesafe kısa bile olsa emniyet kemerinizi takmadan kesinlikle yola çıkmayın. Siz çok iyi bir sürücü olabilirsiniz fakat bir başkasının nasıl bir sürücü olduğunu bilmeniz imkansızdır. Bu yüzden her zaman emniyet kemerinizin takılı olduğundan emin olmalısınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ