Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Evlerde ayakların güvenle üzerinde yürüdüğü sıcak ve yumuşak yüzeyin sağlayıcısı olan halıların temizliği hem görsel açıdan hem de sağlıksal açıdan çok önemli bir konudur. Halıları lekelerden ve kirlenmekten korumak oldukça zor bir durumdur.

Fakat imkansız bir durum değildir. Halıları düzenli olarak temizlemek kirlenmekten koruyabilir fakat lekelenmekten koruyamaz. Lekeler konusunda yapılabilecek en etkili şey lekeye neden olabilecek olay gerçekleştiğinde olabildiğince hızlı ve bilgili bir şekilde müdahale ederek halıyı minimum zararla durumdan kurtarabilmektir.

Halı ne kadar iyi tanınıyorsa yapılacak müdahale o kadar etkili olur denilebilmesi için ayrıca müdahale yöntemi de iyi bilinmeli ve uygulanmalıdır. Halılar için zorlu ve yaygın olarak karşılaşılan lekelerin başında kahve lekesi gelmektedir. Kahve gerek evlerde gerekse dışarda oldukça sık tüketilen bir içecektir. Bu kadar yaygın bir içeceğin dökülmesi durumu da ister istemez sıklıkla görülecektir.

1-)Sıvı deterjan ile Temizleme

Halıdan kahve lekesini çıkarmak için ilk olarak sıvı deterjan ile temizleme yöntemi uygulanabilir. İlk olarak temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla kahve dökülen bölgeye tampon yapılmalıdır. Fazla bastırmamaya özen gösterin. Çünkü fazla bastırma durumunda leke iyice halının iç kısımlarına işleyecektir.

Tamponlama işleminde kullanılan beze veya kağıt havluya leke gelmeyinceye kadar devam edilmelidir. Daha sonra sıvı deterjan, bir bez veya fırça yardımıyla dairesel hareketlerle yavaşça lekeye uygulanmalıdır.

Bu işlemin tamamlanmasının ardından yeni bir bez suyla ıslatılarak lekelenen bölgenin üzeri silinmelidir. İlk işlemden kalan tüm deterjanlı karışım çıkıncaya kadar bu işleme devam edilmelidir. Bu işlem tamamlandıktan sonra lekeli bölge kurumaya bırakılmalıdır. Kuruduktan sonra tüm halı elektrikli süpürge ile süpürülmelidir. Eğer tüm işlemlerden sonra leke kendini hala gösteriyorsa, işlemler baştan tekrarlanmalı veya diğer yöntemlere başvurulmalıdır.

2-)Sirke ile Temizleme

Halıdan kahve lekesini çıkarmak için sirke ile temizleme yöntemi uygulanabilir. İlk olarak temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla kahve dökülen bölgeye tampon yapılmalıdır. Daha sonra bir su bardağının 2/5’i kadar sirke, bir bez yardımı ile lekeye uygulanmalıdır.

3-)Soda ile Temizleme Yöntemi

Halıdan kahve lekesini çıkarmak için soda ile temizleme yöntemi uygulanabilir. İlk olarak temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla kahve dökülen bölgeye tampon yapılmalıdır. Daha sonra bir şişe soda, bez veya havlu yardımıyla lekeye uygulanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ