Pas Lekesi Fayanstan Nasıl Çıkar?

Pas Lekesi Fayanstan Nasıl Çıkar?

Pas kimyasal bir oluşumdur. Metal yüzeylerin havadaki oksijen ile temas etmesi sonucunda pas oluşumu gözlenmektedir. Pas oluşumu engellenebilecek bir durum değildir. Alınabilecek birkaç önlem ile pas oluşumunun geciktirilmesi mümkündür.

Pas oluşumu özellikle nemli ortamda çok daha hızlı bir şekilde meydana gelmektedir. Banyo ve mutfak gibi nemin fazla olduğu ortamda pas oluşumu çok sık gözlenen bir durumdur. Özellikle metal eşyalarda meydana gelen pasın mermer yüzeylerde leke oluşumu hemen hemen bütün ev hanımlarının baş etmeye çalıştığı bir sorundur.

1-)Bulaşık Deterjanı İle Tüm Yüzeyi Silin

Pas lekesinin mermerden çıkarılması çok kolay bir işlem değildir. Ancak dikkat edilecek birkaç püf nokta ile bu aşamalar kolaylaştırılabilir. Pas lekesinin çıkarılabilmesi için öncelikle mermer yüzeylerde oluşan diğer lekelerin ortamdan uzaklaştırılması gerekmektedir.

Bulaşık deterjanı bu aşamada kullanılan bir kimyasaldır. Pas lekelerinin çıkarılmasından önce mermer yüzeyler bulaşık deterjanı ile güzelce temizlenmelidir. Bu sayede geriye sadece pas lekeleri kalmaktadır.

2-)Limon Suyu Kullanın

Limon birçok lekenin çıkarılmasında kullanılan bir maddedir. Limon içermiş olduğu kimyasallardan dolayı kolayca kimyasal reaksiyona girer ve lekenin yüzeyden çıkarılmasını sağlar.

Taze bir limonu ikiye bölerek pas lekesinin bulunduğu bölge ovarak uygulamak ile pas lekesinden kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda taze limonun bulunmadığı durumlarda limon suyunun kullanımı da mümkündür. Bu durumda limon suyunu ılık su içerisine dökmeniz ve bu limonlu ılık su içerisinde ıslattığınız bez ile pas lekeli bölgeleri silmeniz de mümkündür.

3-)Pas Sökücü Kimyasalları Kullanın

Piyasada son yıllarda pas lekelerinin kolayca çıkarılmasını sağlayan birçok kimyasal üretilmiştir. Bu kimyasallardan herhangi birini alarak kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken pas lekesi bulunan bölgeye bu kimyasalı uygulamak ve sonrasında bir bez yardımı ile temizlemektir.

Pas lekelerinin çıkarılmasında en önemli nokta lekenin uzun süre bekletilmemesidir. Uzun süredir var olan pas lekelerinin çıkarılması bazı durumlarda neredeyse imkansızdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ