Islak Çamaşır Hemen Nasıl Kurur?

Islak Çamaşır Hemen Nasıl Kurur?

Acil kullanılması gereken kıyafetlerin yeni yıkanmış olması durumu hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Hızlı ve pratik bir şekilde kıyafetin kurutulması gerekmektedir. Çoğu zaman kıyafetin hızlı bir şekilde kuruyabileceği göz ardı edildiği için kişi başka bir kıyafeti kullanmaya yönelir. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç püf nokta ile ıslak çamaşırların hızla kurumasını sağlayabilirsiniz.

Aşağıda anlatılan pratik yöntemlerden hangisi sizin için daha kolay ve kullanışlı geliyor ise içerisinden bir tanesini seçerek kullanabilirsiniz. Talimatları dikkatlice okuyunuz.

1-)Kurutma Makinesi Kullanın

Özellikle evlerde ıslak çamaşırların hızla kurumasını sağlamak için kullanılabilecek yöntemlerin başında kurutma makineleri gelmektedir. Çamaşır makinesinden çıkardığınız ıslak kıyafetinizi direkt olarak kurutma makinesine atabilirsiniz, kısa süre içerisinde çamaşırınızın kurumasını sağlayabilirsiniz.

Kurutma makinesi ne yazık ki pahalı olması ve kullanımı esnasında elektrik harcamasından dolayı evlerde çok sık tercih edilmemektedir. Kurutma makinesi olmayan kişiler aşağıdaki alternatif yöntemlerden yararlanabilir.

2-)Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesinin yaymış olduğu sıcak havadan yararlanarak ıslak çamaşırlarınızın kurumasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem özellikle nemli kıyafetlerin kurumasını sağlamakta çok etkili ve pratik bir yöntemdir.

Islak çamaşırı mümkün olduğunca çok havalandırın ardından saç kurutma makinesi ile kurutun.

3-)Ütü İle Kurutma

Islak çamaşırlarınızı kurutmak için başvuracağınız bir diğer yöntem ütü olabilir. Ütünün sağlamış olduğu yüksek sıcaklık ile suyun daha hızlı buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem ile kıyafet kısa süre içerisinde kuruyabilir ve aynı zamanda kıyafetin ütülenmesini de sağlamış olursunuz.

NOT: Islak çamaşırın hızlı bir şekilde kurumasını sağlamak için yapabileceğiniz püf noktalardan bir diğeri ise çamaşırları fazla rüzgar alan ve hava akımının fazla olduğu bir yere sermenizdir. Bu sayede ıslak çamaşırlarınız çok daha hızlı bir şekilde kurur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ