Hazır Yoğurtla Süt Mayalanır mı?

Hazır Yoğurtla Süt Mayalanır mı?

Hazır yoğurtla süt mayalanmaz. Aslında şöyle, mayalamayı başarsanız dahi, evde yoğurt yapmanın asıl amacı doğal yoğurt elde etmek olduğu için yapacağınız yoğurt da tam anlamıyla doğal olmayacaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca çevrenizden ya da günlük süt, yufka ya da yoğurt satan marketlerden yoğurt mayası temin etmenizi öneririz.

Hazır Yoğurtla Süt Mayalanır mı?

Ev yapımı yoğurtlar günlük süt ya da açık süt yani sağılmış sütlerden yapılmaktadır. Kullanılan maya da bu oranda mümkün olduğunca katkısız ve doğal olması gerekmektedir. Marketlerden aldığımız hazır yoğurtların içerisinde koruyucu katkı maddeleri bulunmaktadır. Bu katkı maddeleri bozulma süreçlerini, tatlarını değiştirmektedir. Böyle bir yoğurt ile evde yoğurt yapmak yerine tekrar hazırını almak aslında harcanacak vakit açısından daha makuldür.

Ev yapımı yoğurtlar, içerisinde herhangi bir katkı maddesi barındırmadığından ve kişi kendi yaptığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Tamamen doğaldır ve içerisindeki besin değerlerini kaybetmemiştir. Bu yüzden hazır yoğurt ile yoğurt yapmak aslında kişiyi sadece yoracaktır.

Ev Yapımı Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

1-)Bağırsak Hareketlerini Düzenliyor

Ev yapımı yoğurtların içerisinde hazır yoğurtlara nazaran daha fazla miktarda probiyotik bulunur. Bu sayede bağırsakla ilgili olan, hazımsızlık, ishal, kabızlık gibi problemleri azaltır ve bağırsak hareketlerini düzenler.

2-)Yüksek Tansiyonu Düzenler

Uzmanlar ev yapımı yoğurtların yüksek tansiyonu düzenlendiğini araştırmalar sonucunda ortaya çıkarmışlardır. Günde en az 1 kase ev yapımı yoğurt yiyerek tansiyonunuzu düzenleyebilirsiniz.

3-)Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücudumuzda enfeksiyon, hastalık gibi durumlarda koruyucu olarak devreye giren T hücreleri vardır. Doğal yoğurt tüketmek ise, bahsetmiş olduğumuz bu T hücrelerinin canlanmasını sağlıyor. Bu sayede özellikle bağışıklığınız düşük ise güçlendiriyor ve hastalıklara yakalanma riskinizi oldukça düşürmektedir.

4-)Kemiklerin Gelişmesi İçin Faydalıdır

Özellikle küçük yaşlardan itibaren tüketilen doğal yoğurtlar, gelişme çağındaki çocukların kemiklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır. Aynı şekilde belli bir yaşın üzerinde sıkça karşımıza çıkan kemik erimesi rahatsızlığına da oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Sadece kemik sağlığı için değil, diş sağlığı içinde yoğurt tüketmek önemlidir.

5-)Kilo Vermede Etkilidir

Diyet programlarında yoğurt tüketimi sıklıkla önerilen bir uygulamadır. Hem yukarıda yazdığımız faydalarından dolayı, hem de kalori olarak oldukça düşük olmasından sıklıkla tercih edilmektedir.

Ev Yapımı Yoğurt Muhafaza Ederken Dikkat!

Ev yapımı yoğurtlar hazır yoğurtlara göre daha çabuk bozulabilirler. Bunun en büyük nedeni de hazır yoğurtların içerisinde bulunan katkı maddeleridir. Çünkü ev yapımı yoğurtlar doğal oldukları için içerisinde herhangi bir yabancı madde bulunmamaktadır. Bu yüzden yaptığınız yoğurtları her zaman hava ile teması kesilecek şekilde buzdolabında saklamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ