İstanbulda Kızarmış Dondurma Nerede Yenir?

İstanbulda Kızarmış Dondurma Nerede Yenir?

Kızarmış dondurma seven birçok kişi için İstanbul’da nerede yenebileceği konusu oldukça önemlidir. Hemen hemen her yerde bulabileceğiniz bu dondurmayı, uzun yıllardır yapan ve lezzeti oldukça yayılmış olduğu için tavsiye edebileceğimiz mekan Bakırköy San Marcos cafedir. Bu cafeyi keşfedenler genelde ne zaman kızarmış dondurma isteseler, kendilerini orada bulmaktadırlar.

İstanbul’da Kızarmış Dondurma Nerede Yenir?

İstanbul büyük bir şehir olduğundan dolayı neredeyse her istediğimizi kolay bir şekilde bulabiliyoruz. Son zamanlarda tatil beldelerinde tadılarak neredeyse yaz kış özlenen kızarmış dondurma da İstanbul’un neredeyse her yerinde kolayca bir şekilde bulabileceğimiz bir gıda oldu. Fakat her gıdada olduğu gibi, kimi yerde keyifle iştahla kızarmış dondurma yiyebiliyorken, kimi yerde de istediğimiz lezzeti alamamaktayız. Burada ise devreye referanslar giriyor. Kim en çok nerede beğenerek kızarmış dondurma yemiş ise, aradığı lezzeti bulamayanlar o tarafa doğru yöneliyor.

İstanbul Anadolu yakasında neredeyse bulunmayacak kadar az olan kızarmış dondurmacıları Avrupa yakasında rahatlıkla bulabilirsiniz. Ortaköy, Bebek, Beyoğlu gibi İstanbul’un nadide semtlerinde kolaylıkla karşınıza çıkabileceği gibi, biraz önce bahsettiğimiz Bakırköy’deki San Marcos cafede de rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

Kızarmış dondurmanın içi soğuk dışının ise sıcak olmasından dolayı biraz uğraş gerektirmektedir. Daha çok vanilyalı ve çikolatalı dondurma ile yapılması tercih edilen kızarmış dondurmanın iç kısmını oluşturan bildiğimiz soğuk dondurmadır. Dış yüzeyine ise un, ceviz ya da mısır gevreği gibi ürünler tercih ederek top şekline getirebilir ve bu şekilde kızartabilirsiniz. Oldukça zahmetli bir işlemdir ve her zaman olması gerektiği tada sahip olmamaktadır. Bu yüzden eğer sabırlı bir insansanız, evde deneyebilir ya da dışarıda rahatlıkla bu dondurmayı tüketebilirsiniz.

Evde yapmak için;

  • 800 gram Sade ya da çikolatalı dondurma,
  • 1 su bardağını tam olarak doldurmayacak şekilde mısır gevreği,
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı kadar galeta unu,
  • 2 adet yumurtanın beyazı,
  • 1 su bardağı rende Hindistan cevizi,
  • 1 su bardağını doldurmayacak kadar fındık, antep fıstığı veya ceviz,
  • 1 yemek kaşığı şeker.

Burada öncelikle çok katı olduğundan kullanması zor olabileceğinden dondurmayı bir süre oda sıcaklığında bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında dondurma parçalarını eliniz ile yuvarlayarak dilerseniz Hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Bu şekilde buzdolabınızın dondurucu kısmında 1 gün kadar beklemesi gerekmektedir. Dondurma dondurucuda beklerken öncelikle ceviz ya da fındık her ne kullanacaksanız, toz haline gelince kadar blenderdan geçirmeniz gerekmektedir. Bu arada bir kap içerisine de yumurtanın beyazlarını ayırın ve dolaptan çıkardığınız dondurmayı öncelikle yumurtaya, daha sonrasında ise toz haline getirmiş olduğunuz fındık ya da cevize iyice bulayın. Bu işlemden sonra dondurmayı tekrar dondurucuya kaldırmalısınız ve yine 1 gün kadar beklemelidir.

1 gün bekledikten sonra ise derin bir tavanın içerisinde yağı kızdırın ve içine dondurucudan çıkarttığınız topları atın. 20 ila 30 saniye arasında bu topçuklar kızardıktan sonra yemeye hazır hale gelecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ