Kuru Kayısı Nasıl Saklanır?

Kuru Kayısı Nasıl Saklanır?

Kayısı sağlık açısından oldukça faydalı meyvelerden biridir. Özellikle sindirim sistemi anlamında birçok faydası bulunmaktadır. Metabolizmayı hızlandırarak sindirime yardımcı olan kayısı meyvesi kurutularak tüketildiği zaman da oldukça faydalıdır. Bu yüzden mevsiminde kayısı tüketilse de yıl içerisinde kuru kayısı da tüketmek gerekir. Bunun için özenle hazırladığınız ya da aldığınız kuru kayısılarınızı yıl boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde kuru kayısılar zamanından önce bozulabileceği gibi sizin sağlığınızı da olumsuz olarak etkileyecek bir neden oluşturabilir. Bu nedenle kuru kayısılarınızı siz kurutuyorsanız iyice kuruduğundan emin olmadan asla kaldırmayın. Hazır alıyorsanız da mutlaka kontrol ederek satın alın. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra evde saklama konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Evde özenle saklamak istediğiniz kuru kayısılarınız için birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kuru Kayısı Saklama Yöntemleri

1-)Buzdolabında Saklama

Kuru kayısılarınızı buzdolabında saklamanız mümkündür. Ancak kuru kayısıları buzdolabında saklarken dikkat etmelisiniz. Buzdolabında saklanan kuru kayısı soğuktan kaynaklı nemlenmeye maruz kalır. Kuru kayısı nemlendikten sonra kısa süre içinde bozulabilir. Bu nedenle dikkat etmek gerekir. Ancak yine de buzdolabında kuru kayısı saklamak mümkündür. Bunun için yapmanız gereken tek şey buzdolabında saklamak istediğiniz kuru kayısılarınızı kağıt havluya sarmaktır.

Kağıt havlu yerine bir kağıt parçası da kullanabilirsiniz. Fakat gazete kağıdı kullanmak sağlık açısından fazlasıyla zararlı olacaktır. Bu nedenle üzerinde mürekkep ya da insan sağlığı için zararlı olan maddeler bulunmayan kağıtlar tercih edin. Uygun kağıt tercihini yaptıktan sonra kuru kayısılarınızı iyice sararak cam bir kavanoza ya da buzdolabı poşetine koyarak ve ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Buzlukta Saklama

Kuru kayısılarınızı buzlukta saklamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle kuru kayısılarınızın gerçekten kuru olduğundan emin olun. Daha sonra buzdolabında saklayarak tüketemeyeceğiniz kadar çok miktarda olan kısmını ayırın. Bu kuru kayısıların miktarına göre bir saklama kabı ve kağıt havlu alın. Öncelikle kuru kayısılarınızı birbirlerine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizerek buzluğa atın. Bu şekilde bir süre donmalarını bekleyin. Ardından tam olarak donmalarına izin vermeden kuru kayısıları tepsiden toplayarak buzluk için uygun saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirerek ağızlarını iyice kapatın. Bu şekilde 1 yıla kadar kuru kayısılarınızı rahatlıkla saklayabilirsiniz.

NOT: Kuru kayısılarınızı buzdolabı poşetlerine yerleştirirken içindeki tüm havayı çıkarmaya dikkat edin. Hatta içerideki oksijen gazı yerine azot gazı doldurabilirseniz, kuru kayısılar bir süre daha fazla dayanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ