Kanlı Et Parçalı Balgam

Kanlı Et Parçalı Balgam

Kanlı et parçalı balgam birçok hastalığın sebebi olabilmektedir. Özellikle yaşa bağlı olarak oluşan kanlı et parçalı balgamın incelenmesi altında yatan sebebin bulunması gerekmektedir.

40 yaş üzerindeki kişilerde kanlı et parçalı balgam oluşumu akla ilk olarak tüberküloz halk arasındaki adıyla veremi getirmektir. Verem çok ciddi acilen tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Bulaşıcıdır Veremli kişinin yediği yemekten, içtiği sudan bulaşabilir. Bu sebeple verem tanısı konan kişi tedavisi boyunca hastanede kalır.

Uzun süreli öksürüğün eşlik ettiği ve öksürük sonucu her daim kanlı et parçalı balgamın oluştuğu durumlar verem belirtileri olabilir. Bu tarz bir durumda acilen doktora başvurarak gerekli tetkikleri yaptırınız.

Kanlı et parçalı balgam her zaman kötü bir hastalığa işaret değildir bazı durumlarda kanlı et parçalı balgam boğazın, bademciklerin aşırı tahrişi sonucunda da oluşabilir. Özellikle grip, soğuk algınlığı ve farenjit gibi hastalıklarda aşırı derece öksürme ile boğaz ve bademciklerde oluşan iltihap kopa bazı durumlarda tahriş sonucu bu parçaya kan eşlik edebilir.

Bu tarz durumlarda oluşan kanlı et parçalı balgamlar da kişinin tedavisine devam etmesi, doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanması, boğazındaki tahrişi geçirmek amacıyla sık sık bitki çayı tüketmesi gerekmektedir.

Boğazdan kanlı et parçalı balgam gelmesi bronşlarda meydana gelen bir rahatsızlığın da belirtisi olabilir. Aşırı sigara kullanımına bağlı olarak bronşlarda deformasyon meydana gelebilir. Hatta bronşlarda sönme meydana gelebilir. Bu durumda kişi nefes almakta problem yaşar sık sık öksürük nöbetleri gelişir. Bu öksürük nöbetleri sonucu kanlı et parçalı balgam meydana gelebilir.

Balgam Nasıl Atılır?

Balgam akut ya da kronik hastalıklar sonucu meydana gelebilir. Sigara kullanımı balgam oluşumuna sebep olan bir diğer faktördür. Oluşan balgam çoğu zaman kendi kendine sökülürken bazı durumlarda kişiye ciddi rahatsızlık verir. Kişinin öksürerek balgamı çıkarması mümkündür ancak bu her daim önerilen bir yöntem değildir. Çoğu zaman öksürerek balgamı çıkarmak boğazı tahriş edebilir. Bu gibi durumlarda kişi balgam söktürücü suda eriyen tabletlerden gerekli gördüğü zamanlarda kullanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ